Pronamic Donations wordt niet verder ontwikkeld. Op zoek naar een goede donatie oplossing? Probeer Pronamic Pay in combinatie met Gravity Forms, Give of Charitable.

Waarom de Pronamic Donations plugin?

Pronamic biedt al geruime tijd een plugin aan die een koppeling tussen iDEAL en WordPress faciliteert. Steeds vaker kregen wij de vraag of het ook mogelijk was om met behulp van deze plugin en in combinatie met WordPress te doneren. Dit was op een ingewikkelde manier wel mogelijk maar volgens ons kon het makkelijker. Daarom deze plugin die in samenwerking met de Pronamic iDEAL plugin en Gravity Forms het doneren een stuk leuker en eenvoudiger maakt!

Hoe werkt de plugin?

De bezoeker kan zien hoeveel er gedoneerd is, wat het te behalen doel is en het aantal mensen die al een donatie hebben gedaan. Het gedoneerde bedrag wordt uiteraard automatisch bijgewerkt.

De beheerder kan het streefbedrag opgeven, de inzendingen bekijken en heeft de optie om aan te geven welke informatie er getoond moet worden (eindbedrag, reeds behaald resultaat, percentages). Daarnaast biedt deze plugin ondersteuning voor post types. Zo kan er worden bijgehouden hoeveel donaties er voor een specifieke post zijn gedaan. Het tonen van de informatie kan met behulp van widgets. Verschillende widgets zijn mogelijk zo is er een widget voor het tonen van informatie van het doneren van een specifieke post en één voor het totale donatiebedrag. De donatie informatie van een specifieke post wordt opgeslagen als metadata bij de desbetreffende post. Het totale donatie bedrag is terug te vinden onder de Pronamic Donations settings.

Installatie

Er van uit gaande dat Gravity Forms en Pronamic iDEAL reeds geïnstalleerd zijn is de configuratie van de Pronamic Donations plugin een fluitje van een cent.

  1. Upload de Pronamic Donations plugin naar de wp-content/plugins/ map.
  2. Activeer de plugin via Plugins.
  3. Maak een nieuw Gravity Forms formulier aan via Formulieren > Nieuw formulier.
  4. Voeg de gewenste velden toe. Vergeet hierbij niet om het Totaal veld toe te voegen. Dit veld wordt gebruikt om het bedrag up te daten.
  5. Configureer de plugin via Instellingen > Pronamic Donations en kies daar de Instellingen tab.
  6. Sleep één van de Pronamic Donations widgets naar het gewenste widget gebied om de donatie informatie op de website te tonen. De Donations widget wordt gebruikt om specifieke post informatie te tonen. De Total Donations widget wordt gebruikt om de totale donatie informatie te tonen.

Ga meer informatie naar https://www.pronamic.eu/plugins/pronamic-donations/.