Wat is WordPress?

67 miljoen
WordPress websites

25 duizend
WordPress plugins

326 miljoen
WordPress gebruikers

Wat is WordPress?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS. Met behulp van WordPress is het mogelijk om zelf de website te beheren. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van plugins de functionaliteit van de website te vergroten.

WordPress is een CMS

Met WordPress is het mogelijk een complete website te beheren. Belangrijke onderdelen binnen WordPress zijn pagina beheer, nieuwsberichten, media (afbeeldingen) en reacties.

WordPress is opensource en gratis

De broncode van WordPress is voor iedereen gratis toegankelijk. Hierdoor kunnen wij u volledige onafhankelijkheid bieden. Wees er van bewust dat gratis niet direct betekent dat u goedkoper uit bent. Onderhoud en support kan uitdagend zijn.

WordPress wordt ontwikkeld door een community

Verschillende WordPress liefhebbers verspreid over de hele wereld ontwikkelen WordPress. WordPress wordt elke dag beter. De community wordt voornamelijk aangedreven door vrijwilligers. Wees ervan bewust dat niet altijd alle problemen direct opgelost kunnen worden.

WordPress betekent standaardisatie

Er is erg veel mogelijk met WordPress, maar als u kiest voor WordPress dan kiest u voor een aantal basis functionaliteiten. Met een standaard WordPress installatie kunt u eenvoudig pagina’s, berichten, menu’s en reacties beheren.

WordPress is eenvoudig uitbreidbaar

Met behulp van plugins kan WordPress uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Deze toevoegingen lopen uit één tot social media integratie, een agenda of een volledige e-commerce oplossing. Voor veel problemen is al een oplossing ontwikkeld. Wees er van bewust dat veel uitbreidingen kan leiden tot conflicten.

Oneindige grafische mogelijkheden

De vormgeving van een WordPress website is gedefinieerd in een WordPress thema. Grafisch gezien zijn er weinig beperkingen. Onze WordPress thema’s worden op maat gemaakt.

WordPress plugins

Er worden duizenden WordPress plugins aangeboden. Plugins bieden een krachtige basis om een WordPress installatie uit te breiden met extra functionaliteiten.

Er zijn plugins voor e-commerce oplossingen, social media integratie, agenda functionaliteiten en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Pronamic heeft zelf ook een groot aantal WordPress plugins ontwikkeld.

Plugins worden in de meeste gevallen door andere ontwikkelaars gemaakt. Deze plugins kunnen slechts in beperkte mate aangepast worden. Met het oog op onderhoud en veiligheid issues heeft deze standaardisatie veel voordelen. Wees daar bewust van!

WordPress thema’s

WordPress thema’s vormen de schil van een website. Grafisch gezien is veel mogelijk. Onze ontwerpers en front-end ontwikkelaars hebben de expertise om doelgerichte WordPress thema’s te realiseren.

Ontwerp

Het WordPress thema ontwikkeling proces begint met een grafisch ontwerp van de website. Dit proces staat in principe geheel los van WordPress ontwikkeling. Het ontwerp kan ingezet worden voor elk willekeurig CMS. Bekijk ons portfolio en laat u overtuigen.

Front-end ontwikkeling

Nadat het ontwerp proces is afgerond gaan onze front-end ontwikkelaars aan de slag. Zij zorgen ervoor dat de website gaat leven en beheerbaar wordt met WordPress. Als dit proces afgerond is, hebben we een daadwerkelijke WordPress thema.

WordPress themes

Waarom kiezen voor Pronamic?

Met WordPress ervaring sinds 2010 is Pronamic de WordPress specialist van het Noorden. Uiteraard zijn we ook op internationaal gebied actief.

Wij hebben veel ervaring met WordPress. Wij weten goed wat er mogelijk is en wellicht nog belangrijker wat er niet mogelijk is. Daarnaast kennen we de veiligheids aspecten en hebben veel ervaring met het hosten van WordPress websites.

Pronamic is niet alleen gespecialiseerd in WordPress website ontwikkeling. Wij zijn ook gedreven in de ontwikkeling van plugins. Wij hebben al zo’n 20 WordPress plugins ontwikkeld, die wereldwijd worden gebruikt.

Overtuigd van WordPress?

Bent u overtuigd van de kracht van WordPress? Bewust van wat WordPress is… Mooi! Pronamic verwelkomt u graag. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.

Bekijk onze werkwijze