Home Support WooCommerce Subscriptions terugkerende betalingen

WooCommerce Subscriptions terugkerende betalingen

In deze handleiding wordt het gebruik beschreven van terugkerende betalingen met WooCommerce via de Pronamic Pay plugin. Daarbij wordt ervan uit gegaan dat er een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie bij Betalen » Configuraties is aangemaakt.

Vereisten

Om terugkerende betalingen met WooCommerce te kunnen gebruiken, zijn de volgende zaken van belang:

• terugkerende betalingen zijn alleen mogelijk met de betalingsprovider Mollie;
  • de plugin WooCommerce Subscriptions dient geactiveerd te zijn in WordPress;
  • abonnement producten met een proefperiode dienen ook een ‘Sign-up fee’ te gebruiken, zodat er een eerste betaling door de gebruiker uitgevoerd kan worden – daarmee wordt de machtiging voor vervolgbetalingen gegeven.

WooCommerce betaalmethoden instellen

Bij de WooCommerce instellingen voor het afrekenen is per betaalmethode aangegeven of “Automatic Recurring Payments” (automatisch terugkerende betalingen) mogelijk zijn voor die betaalmethode. De betaalmethoden vanuit de Pronamic Pay plugin die dit ondersteunen zijn:

• Creditcard
  • Incasso (machtiging via Bancontact)
  • Incasso (machtiging via iDEAL)
  • Incasso (machtiging via Sofort)

Het instellen van de betaalmethoden verloopt verder net als voor reguliere betaalmethoden:

1. in het WordPress dashboard ga je naar WooCommerce » Instellingen » Tabblad ‘Afrekenen’ » [ Kies betaalmethode ];
  2. zet een vinkje bij ‘[betaalmethode] inschakelen’;
  3. vul bij “Titel” een titel in (deze wordt bij het afrekenen getoond), bijvoorbeeld “Incasso (machtiging via iDEAL)”;
  4. vul bij “Beschrijving” een beschrijving in (deze wordt bij het afrekenen getoond), bijvoorbeeld: “Met deze betaalmethode machtig je ons via iDEAL om betalingen van je bankrekening af te schrijven.”;
  5. kies bij het veld “Configuratie” de Mollie-configuratie (deze is eerder bij Betalen » Configuraties aangemaakt);
  6. klik onderaan op de pagina op de blauwe knop “Wijzigingen opslaan” om de instellingen te bewaren;
  7. de betaalmethode kan nu gebruikt worden bij het afrekenen van een product van het type ‘Simple subscription’ of ‘Variable subscription’.

Laatste wijziging: 12 juni 2018.