Home Support Pronamic Pay koppelen met Rabo OmniKassa 2.0

Pronamic Pay koppelen met Rabo OmniKassa 2.0

De betalingsprovider Rabobank OmniKassa 2.0 in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een OmniKassa 2.0 aansluiting van Rabobank.

Vooraf: Het is belangrijk dat voordat je aan de configuratie begint, de OmniKassa 2.0 aansluiting bij Rabobank helemaal actief is.

iDEAL configuratie instellen

1. Installeer en activeer de Pronamic Pay plugin (raadpleeg de Getting Started handleiding voor instructies);
  2. Ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties.
  3. Kies bovenin voor “Nieuwe toevoegen“.
  4. Geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld “Rabo Omnikassa 2.0”.
  5. Kies bij Betalingsprovider voor de optie [Rabobank – OmniKassa 2.0].
  6. Selecteer bij Modus de optie “Live“.
  7. Kies “Publiceren“.

Rabobank OmniKassa dashboard

1. Login bij het Rabobank OmniKassa dashboard.
  2. Ga naar het tabblad “Beheer“.
  3. Selecteer de gewenste winkel, mocht deze nog niet bestaan dan dien je deze aan te maken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de Rabobank.
  4. Selecteer vervolgens een bestaand verkooppunt, of creëer een nieuw verkooppunt. Hoe je een nieuw verkooppunt aanmaakt staat eveneens uitgelegd binnen de handleiding.
  5. Scroll naar het onderdeel “API Keys” en kopieer het “Refresh token” onder de sectie “API-Key – Production“.
  6. Ga terug naar jouw WordPress dashboard en plaats de gekopieerde waarde in het configuratie-veld “Refresh token“.
  7. Kopieer de “Signing key” waarde binnen het OmniKassa Dashboard, eveneens onderdeel van de sectie “API-Key – Production”.
  8. Plaats de gekopieerde waarde in het WordPress dashboard onder het veld genaamd “Signing key“.
  9. Sla de wijzigingen op.

Transactie terugkoppeling

1. Ga in het WordPress dashboard naar jouw Rabo OmniKassa configuratie (Betalen » Configuraties » Rabo OmniKassa 2.0).
  2. Ga naar het tabblad “Transactie terugkoppeling“.
  3. Kopieer de gehele Webhook URL die je hier ziet.
  4. Ga binnen het Rabobank OmniKassa dashboard naar jouw actieve verkooppunt.
  5. Scroll naar het onderdeel “Websitekoppelingen” en klik rechts op “bewerken“.
  6. Plaats de eerder gekopieerde URL in het daarvoor bestemde webhook-veld.
  7. Scroll naar beneden en sla de wijzigingen op.

De configuratie is voltooid, we kunnen het betaalproces gaan testen.

Rabo OmniKassa 2.0 configuratie testen

1. Ga in het WordPress dashboard naar jouw Rabo OmniKassa 2.0 configuratie (Betalen » Configuraties » Rabo OmniKassa 2.0).
  2. Vul in het kader Test een willekeurig bedrag in en kies “Test“.
    Je wordt doorverwezen naar de betaalpagina van OmniKassa. Hier kun je kiezen welke betaalmethode je wilt gebruiken. Als je de lijst met betaalopties ziet dan is de OmniKassa 2.0 configuratie succesvol ingesteld.
Laatste wijziging: 5 juli 2018.