Home Support Pronamic Pay koppelen met Rabo OmniKassa 2.0

Pronamic Pay koppelen met Rabo OmniKassa 2.0

De betalingsprovider Rabobank OmniKassa 2.0 in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een OmniKassa 2.0 aansluiting van Rabobank.

Vooraf: Het is belangrijk dat voordat je aan de configuratie begint, de OmniKassa 2.0 aansluiting bij Rabobank helemaal actief is.

iDEAL-configuratie instellen

1. Installeer en activeer de Pronamic Pay plugin (raadpleeg de Getting Started handleiding voor instructies);
  2. Ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties.
  3. Kies bovenin voor “Nieuwe toevoegen“.
  4. Geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld “Rabo Omnikassa 2.0”.
  5. Kies bij Betalingsprovider voor de optie [Rabobank – OmniKassa 2.0].
  6. Selecteer bij Modus de optie “Live“.
  7. Kies “Publiceren“.

Rabobank OmniKassa dashboard

1. Login bij het Rabobank OmniKassa dashboard.
  2. Ga naar het tabblad “Beheer“.
  3. Selecteer de gewenste winkel, mocht deze nog niet bestaan dan dien je deze aan te maken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de Rabobank.
  4. Selecteer vervolgens een bestaand verkooppunt, of creëer een nieuw verkooppunt. Hoe je een nieuw verkooppunt aanmaakt staat eveneens uitgelegd binnen de handleiding.
  5. Scroll naar het onderdeel “API Keys” en kopieer het “Refresh token” onder de sectie “API-Key – Production“.
  6. Ga terug naar jouw WordPress dashboard en plaats de gekopieerde waarde in het configuratie-veld “Refresh token“.
  7. Kopieer de “Signing key” waarde binnen het OmniKassa Dashboard, eveneens onderdeel van de sectie “API-Key – Production”.
  8. Plaats de gekopieerde waarde in het WordPress dashboard onder het veld genaamd “Signing key“.
  9. Sla de wijzigingen op.

Transactie terugkoppeling

1. Ga in het WordPress dashboard naar jouw Rabo OmniKassa configuratie (Betalen » Configuraties » Rabo OmniKassa 2.0).
  2. Ga naar het tabblad “Transactie terugkoppeling“.
  3. Kopieer de gehele Webhook URL die je hier ziet.
  4. Ga binnen het Rabobank OmniKassa dashboard naar jouw actieve verkooppunt.
  5. Scroll naar het onderdeel “Websitekoppelingen” en klik rechts op “bewerken“.
  6. Plaats de eerder gekopieerde URL in het daarvoor bestemde webhook-veld.
  7. Scroll naar beneden en sla de wijzigingen op.

De configuratie is voltooid, we kunnen het betaalproces gaan testen.

Rabo OmniKassa 2.0 configuratie testen

1. Ga in het WordPress dashboard naar jouw Rabo OmniKassa 2.0 configuratie (Betalen » Configuraties » Rabo OmniKassa 2.0).
  2. Vul in het kader Test een willekeurig bedrag in en kies “Test“.
    Je wordt doorverwezen naar de betaalpagina van OmniKassa. Hier kun je kiezen welke betaalmethode je wilt gebruiken. Als je de lijst met betaalopties ziet dan is de OmniKassa 2.0 configuratie succesvol ingesteld.

AfterPay betaalmethode toevoegen

Om AfterPay beschikbaar te maken voor je bezoekers dien je deze betaalmethode te activeren in het dashboard van OmniKassa 2.0. Een voorwaarde voor het gebruik van AfterPay is een geldig btw-nummer, die je kunt invoeren onder het tabje Instellingen. Nadat je het btw-nummer hebt ingevuld kun je de AfterPay activeren als betaalmethode.

Let op: bij het activeren van de betaalmethode ga je een contract aan met Arvato Finance BV (handelend onder de naam AfterPay), waardoor je AfterPay kunt accepteren in je webwinkel. Dit contract is te raadplegen vanuit je OmniKassa 2.0 dashboard.

AfterPay testen
Binnen de instellingen van je configuratie is het niet mogelijk om een betaling via AfterPay te testen. Voor het opstarten van een betaling zijn namelijk een aantal gegevens over de bestelling nodig, die vanuit de configuratie niet meegestuurd worden. Een betaling via AfterPay kun je dan ook het beste testen met de webshop-plugin die je gebruikt. Op dit moment worden de volgende twee plugins ondersteunt:

• WooCommerce
  • Easy Digital Downloads
Laatste wijziging: 29 maart 2019.