Home Support Pronamic Pay koppelen met IcePay

Pronamic Pay koppelen met IcePay

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van Pronamic Pay met de payment provider IcePay.

Vooraf: Het is belangrijk dat voordat je aan de configuratie begint, de aansluiting met IcePay helemaal actief is.

IcePay configuratie instellen

1. Je maakt binnen het WordPres dashboard een nieuwe configuratie aan via Betalen » Configuraties, waarbij je een zelfgekozen naam kunt opgeven.
  2. Bij de optie Betalingsprovider kies je voor IcePay.
  3. De modus staat standaard op Test, hiermee kun je controleren of de configuratie goed ingesteld staat. Mocht je over willen gaan tot het daadwerkelijk ontvangen van betalingen kun je de modus op Live zetten.
  4. Onder het eerste tabblad dien je een tweetal gegevens in te voeren: Merchant ID en Secret Code. Beide gegevens kun je vinden in het dashboard van IcePay op de pagina Mijn websites.
    Mocht je binnen het dashboard van je payment provider nog geen website hebben toegevoegd, dan kun je dit via de button Create alsnog doen.
  5. Om binnen het Dashboard van IcePay te kunnen herleiden welke transacties gekoppeld zijn aan de betalingen, wordt standaard een {payment_id} meegegeven. Dit staat gelijk aan het ID van de betaling. Indien gewenst kun je ook het ID van een bestelling meegeven door gebruik te maken van de tag {order_id}. Deze waarde dien je in het tweede tabblad op te geven.
  6. Nadat je binnen het Dashboard van IcePay een website hebt toegevoegd, dien je verplicht een aantal URL’s op te geven. Deze URL’s zijn nodig voor het juist ontvangen van de betaalstatus. De URL’s die je hier moet opgeven kun je vinden onder het derde tabblad Transactie terugkoppeling.
  7. Publiceer de configuratie en je bent klaar om betalingen te ontvangen.