Home Support Pronamic Pay koppelen met Adyen

Pronamic Pay koppelen met Adyen

De betalingsprovider Adyen in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een Adyen-account.

Let op: om de Adyen add-on te kunnen downloaden is een Pro licentie voor Pronamic Pay vereist. Vanuit je account op pronamic.eu kun je upgraden indien je al over Basic licentie voor Pronamic Pay beschikt.

Adyen configuratie instellen

1. Maak binnen het WordPres dashboard een nieuwe configuratie aan via Betalen » Configuraties, waarbij je een zelfgekozen naam kunt opgeven.
  2. Bij de optie Betalingsprovider kies je voor Adyen.
  3. De modus staat standaard op Test, hiermee kun je controleren of de configuratie goed functioneert.
  4. Binnen het eerste tabblad ‘Adyen’ dien je een drietal gegevens in te voeren: Merchant account, API-key en de API live URL prefix. Deze gegevens kun je vinden in het dashboard van Adyen.
  5. Ga binnen het Adyen dashboard naar Account » Users. Als er nog geen webservice gebruiker is aangemaakt dien je deze aan te maken. Raadpleeg eventueel de documentatie van Adyen voor instructies.
  6. Na het aanmaken van een nieuwe ‘user’ binnen het Adyen dashboard krijg je een API-key. Bewaar deze goed, want deze wordt slechts één keer verstrekt.
  7. Ga terug naar de website en vul binnen de betalingsgateway configuratie de Merchant accountnaam in. Deze accountnaam of ‘Account code’ is te vinden onder Account » Merchant accounts.
  8. Voer de opgeslagen API-key in bij het desbetreffende veld binnen jouw betalingsgateway configuratie.
  9. Publiceer de configuratie.
  10. Het veld ‘API live URL prefix’ is voor de test-configuratie niet van toepassing. Wil je de configuratie in de live modus gebruiken, dan dient eerst de ‘API live URL prefix’ ingevuld te worden. Deze unieke prefix voor de live API URL kun je vinden onder Account » API URLs in het Adyen dashboard. De prefix is een combinatie van een uniek nummer en jouw accountnaam (12345-accountnaam).

Gefeliciteerd, je betaalconfiguratie is gereed voor gebruik.

Adyen in live mode gebruiken

De webservice gebruiker dient de “Checkout webservice role” te hebben. Indien de gebruiker deze rol niet heeft, kan dat aangevraagd worden via Adyen support (Account » Support in het dashboard van Adyen).

Terugkoppeling instellen

Het is aanbevolen om ook de transactie terugkoppeling te configureren. Dit zorgt ervoor dat Adyen de betaalstatus van een bestelling terugkoppelt naar de website.

1. Ga binnen het WordPress dashboard naar de Adyen betaalconfiguratie.
  2. Open het tabblad ‘Transactie terugkoppeling’ en kopieer de ‘Webhook URL’.
  3. Ga binnen het Adyen dashboard naar Account » Server communication.
  4. Voeg een ‘Standard notification’ toe door op ‘Add’ te klikken.
  5. Plak de eerder gekopieerde Webhook URL bij het veld ‘URL’.
  6. De overige velden staan standaard goed ingesteld.
  7. Geef onder ‘Authentication’ een ‘User Name’ en ‘Password’ op. Deze gegevens mag je zelf bedenken, maar bewaar ze wel, want deze heb je straks nog nodig.
  8. Sla de notificatie binnen het Adyen dashboard op.
  9. Ga in het WordPress dashboard naar Betalen » Instellingen.
  10. Voer in de sectie ‘Adyen notificatie authenticatie’ de eerder gebruikte ‘User Name’ en ‘Password’ in binnen de gelijknamige velden.
  11. Sla de wijzigingen op.

De transactie terugkoppeling is voltooid, de betaalstatus van de bestelling zal vanaf heden naar jouw website teruggekoppeld worden.

Laatste wijziging: 10 mei 2019.