Home Support Pronamic Pay koppelen aan Ninja Forms

Pronamic Pay koppelen aan Ninja Forms

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Ninja Forms. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Ninja Forms formulier vereisten

In het Dashboard kun je een nieuw Blanco Formulier aanmaken via Ninja Forms » Voeg nieuwe toe. Na het aanmaken van een formulier dien je in ieder geval de volgende stappen te doorlopen:

  1. Voeg het veld Product (onder het kopje Prijsstelling Velden) toe aan je formulier.
  2. Uit de sectie Prijsstelling Velden voeg je tevens het veld Betaalmethoden toe. Automatisch zullen de betaalmethoden ingeladen worden die ook geactiveerd zijn binnen het account van je payment provider.
  3. Optioneel voeg je uit dezelfde sectie het veld Bankenlijst toe aan het formulier. Als je dit veld niet aan het formulier toevoegt, zal de gebruiker in een vervolgscherm de gewenste bank selecteren.
  4. Tot slot voeg je een Totaal-veld toe aan je formulier. Dit veld zal later gekoppeld worden aan de instellingen van de betaalgateway.

Betaalgateway aan je formulier koppelen

Na het toevoegen van de vereiste velden kun je via het tabblad E-mails & Acties een betaalgateway aan je formulier koppelen, om zo ook betalingen daadwerkelijk mogelijk te maken. Het toevoegen van een betaalgateway gebeurt door onderin op de ‘plus-knop’ te klikken en te kiezen voor Collect Payment. Onder het kopje Betaalgateways kies je vervolgens voor de optie Pronamic Pay, waarmee de standaard gateway wordt ingeladen. Het is belangrijk dat je onder de optie Get total from het totaalveld van je formulier opgeeft. Nadat je alles doorlopen hebt, kies je rechtsboven in voor de button Klaar, gevolgd door de button Publiceren.

Zodra een formulier gepubliceerd is wordt er automatisch een ‘verzend’-button toegevoegd aan het formulier. Mocht deze button niet aan het formulier toegevoegd worden, dan kun je deze zelf toevoegen onder de sectie Algemene velden.

Zelfgekozen bedrag afrekenen

In plaats van het afrekenen van een vast bedrag, kun je er ook voor kiezen om de bezoeker een zelfgekozen bedrag in te laten voeren. In plaats van een Product-veld kies je dan voor het veld Nummer, onder de sectie Diverse velden. Vervolgens geef je bij de instellingen van de betaalgateway aan dat de ‘get total form’ gelijk staat aan het veld Nummer. Het is dan niet mogelijk om een totaal-veld op je formulier te laten zien.

Laatste wijziging: 22 november 2018.