Home Support Pronamic Pay koppelen aan Ninja Forms

Pronamic Pay koppelen aan Ninja Forms

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Ninja Forms. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Ninja Forms formulier vereisten

In het Dashboard kun je een nieuw Blanco Formulier aanmaken via Ninja Forms » Voeg nieuwe toe. Na het aanmaken van een formulier dien je in ieder geval de volgende stappen te doorlopen:

1. Voeg een Nummer veld (uit de sectie Diverse Velden) toe aan het formulier indien gebruikers zelf een bedrag mogen invullen (bijvoorbeeld voor donaties).
  2. Uit de sectie Pronamic Pay voeg je het veld Betaalmethoden toe. De betaalmethoden voor de ingestelde standaard betalingsprovider (zie WordPress dashboard » Betalen » Instellingen) worden als opties voor dit veld toegevoegd.
  3. Optioneel voeg je uit dezelfde sectie het veld Bankenlijst toe aan het formulier. Als dit veld niet aan het formulier wordt toegevoegd, dan zal de gebruiker in een vervolgscherm de gewenste bank selecteren.

Betaalgateway aan je formulier koppelen

Na het toevoegen van de vereiste velden kun je via het tabblad E-mails en Acties een betaalgateway aan je formulier koppelen, om zo ook betalingen daadwerkelijk mogelijk te maken. Het toevoegen van een betaalgateway gebeurt door onderin op de ‘plus-knop’ te klikken en te kiezen voor Collect Payment. Onder het kopje Betaalgateways kies je vervolgens voor de optie Pronamic Pay, waarmee de standaard betalingsprovider wordt ingeladen. Het is belangrijk dat je onder de optie Get total from iets instelt:

• Veld — het toegevoegde nummer-veld op het formulier;
  • Berekening — deze kun je aanmaken via de geavanceerde instellingen van het formulier;
  • Vast aantal — een vast bedrag.

Nadat je alles doorlopen hebt, kies je rechtsboven voor de button Klaar, gevolgd door de button Publiceren. Bij het publiceren wordt gevraagd om een verzend-knop toe te voegen aan het formulier, of je kunt deze zelf toevoegen vanuit de sectie Algemene velden.

Laatste wijziging: 17 juni 2019.