Home Support Pronamic Pay koppelen aan Event Espresso 4

Pronamic Pay koppelen aan Event Espresso 4

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Event Espresso 4. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Betaalmogelijkheid toevoegen aan Event Espresso

Om betalingen met Pronamic Pay mogelijk te maken dien je een betaalmethode te activeren via Event Espresso » Instellingen » Betaal mogelijkheden. De betaalmethoden waaruit je kunt kiezen zijn afhankelijk van je payment provider. Kies je voor Pronamic als betaalmethode, dan zal de bezoeker in een vervolgscherm een betaalmethode moeten selecteren.

Na het kiezen van een betaalmethode moet je op de button Activate Pronamic Payment Method klikken alvorens je de betaalmethode kunt instellen. Nadat je de betaalmethode hebt geactiveerd, worden enkele configuratie velden weergegeven. We beschrijven hier de belangrijkste opties:

• Het veld Naam dien je verplicht in te voeren. Je kunt hier een zelfgekozen naam opgeven of de naam van de payment provider. De velden omschrijving, admin-only name, admin-only description kun je leeg laten en hebben verder geen invloed op de betalingen.
  • Met de Debug Modus aan heb je de mogelijkheid om de configuratie eerst te testen. Door deze optie op ‘ja’ te zetten kun je een testbetaling opstarten en achterhalen of alles goed werkt. Mocht je over willen gaan op het ontvangen van betalingen, dan hoort deze modus op ‘nee’ te staan.
  • Door het veld Open by default op ‘ja’ te zetten, wordt de betaalmethode standaard als gekozen betaalmethode geselecteerd.
  • Bij het veld Configuratie kun je de configuratie opgeven die je in een eerder stadium al hebt aangemaakt. Bij transactiebeschrijving kun je optioneel een beschrijving instellen, die mee wordt gegeven bij elke transactie. Met de tag {transaction_id} geef je het ID van de transactie mee aan de beschrijving.

Na het configureren van de betaalmethode kun je de instellingen opslaan via de button Update Settings.

Laatste wijziging: 9 oktober 2018.