Home Support Pronamic Pay koppelen aan Charitable

Pronamic Pay koppelen aan Charitable

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Charitable. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Betaalgateway koppelen aan Charitable

Na het aanmaken van een campagne kun je een betaalmethode koppelen, door allereerst te navigeren naar Charitable » Instellingen » Betaalgateways. Je vindt hier een overzicht van de beschikbare betaalgateways, die gelijk staan aan de geactiveerde betaalmethoden van je payment provider. Vervolgens kun je een betaalmethode kiezen door simpelweg op de button Gateway koppelen te klikken van de gewenste betaalmethode. Zodra de betaalgateway geactiveerd is, kun je via de button Gateway-instellingen een Naam opgeven, de configuratie koppelen en een transactiebeschrijving opgeven. In het overzicht van betaalgateways vindt je onder andere ook de optie Pronamic, waarbij je de bezoeker in een vervolgscherm een betaalmethode laat kiezen.

Betalingen testen

Nadat je een betaalgateway ingesteld hebt, kun je controleren of alles goed werkt door gebruik te maken van de testmodus. Met de testmodus ingeschakeld, worden er geen daadwerkelijke betalingen verricht. Deze testmodus kun je activeren door te navigeren naar Charitable » Instellingen » Betaalgateways. Onder het overzicht van betaalgateways vindt je vervolgens de optie Testmodus inschakelen.

Laatste wijziging: 9 oktober 2018.