Menu

Support

Home Support Pronamic Pay koppelen aan Charitable

Pronamic Pay koppelen aan Charitable

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Charitable. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Charitable betaalgateway koppelen

  1. Ga in het WordPress dashboard naar Charitable » Instellingen » Betaalgateways.
  2. Schakel de gewenste betaalmethode in door op de knop Gateway inschakelen te klikken.
  3. Klik op de knop Gateway-instellingen om in het veld Gateway Label een naam op te geven waarmee de betaalmethode bij het afrekenen getoond zal worden.
  4. Kies bij Configuratie voor een (via WordPress dashboard » Betalen » Configuraties) eerder aangemaakte configuratie voor je betalingsprovider.
  5. Vul bij Transactiebeschrijving een beschrijving voor de betaling in. De tag {donation_id} kan gebruikt worden om het unieke nummer van een donatie in de beschrijving op te nemen.

In het overzicht van de betaalgateways vind je ook een betaalmethode genaamd Pronamic, deze betaalmethode geeft juist geen betaalmethode mee bij het opstarten van de betaling. Met de meeste betalingsproviders zal de bezoeker dan echter in een tussenscherm uit alle voor de account bij de betalingsprovider beschikbare betaalmethoden kunnen kiezen.

Laatste wijziging: 9 december 2019.