Home Support Pronamic iDEAL koppelen met Rabobank OmniKassa

Pronamic iDEAL koppelen met Rabobank OmniKassa

De betalingsprovider Rabo OmniKassa in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een Rabo OmniKassa-account.

Deze handleiding beschrijft het koppelen van Rabobank Omnikassa 1.0. Deze wordt niet meer aangeboden door Rabobank en daarmee is deze handleiding dan ook verouderd.

Bekijk de handleiding van Rabobank Omnikassa 2.0

iDEAL configuratie instellen

1. Installeer en activeer de Pronamic iDEAL plugin (raadpleeg de Getting Started handleiding voor instructies);
  2. ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties;
  3. kies bovenin voor Nieuwe toevoegen;
  4. geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld “Rabobank Omnikassa”;
  5. kies bij Betalingsprovider voor de optie [Rabobank – Omnikassa];
  6. selecteer bij Modus de optie Live;
  7. kies Publiceren.

Login op het OmniKassa Download Dashboard

(https://download.omnikassa.rabobank.nl)

1. Login op het Download Dashboard van Rabo OmniKassa;
  2. kies rechts bovenin de optie Geheime sleutels;
  3. kopieer de Winkel-ID en plak deze in het veld Winkelier ID van de configuratie;
  4. genereer in het OmniKassa dashboard een ‘geheime sleutel‘;
  5. kopieer de geheime sleutel en plak deze in het veld Geheime sleutel van de configuratie;
  6. geef het versienummer van de geheime sleutel op in het veld Sleutelversie;
  7. kies bij de configuratie voor Publiceren om de instellingen te bewaren.

iDEAL configuratie testen

1. Vul in het kader Test een willekeurig bedrag in en kies Test;
  2. je wordt doorverwezen naar een betaalpagina van OmniKassa. Als hier gekozen kan worden tussen verschillende banken, dan is de OmniKassa configuratie succesvol ingesteld.

Configuratie koppelen aan webwinkel

Laatste wijziging: 9 augustus 2018.