Home Support Pronamic iDEAL koppelen aan Pay.nl

Pronamic iDEAL koppelen aan Pay.nl

Om de Pronamic iDEAL plugin te koppelen met Pay.nl dien je volgende stappen te doorlopen. Hierbij gaan wij er vanuit dat je reeds beschikt over een geactiveerd account bij Pay.nl.

Pronamic iDEAL installeren

Zorg ervoor dat ten eerste de Pronamic iDEAL plugin wordt geïnstalleerd en geactiveerd. Ga hiervoor binnen jouw WordPress installatie naar ‘Nieuwe plugin’ onder het menu-item ‘Plugins’. Zoek op ‘Pronamic iDEAL’ en kies vervolgens bij de juiste plugin op ‘Installeren’ en vervolgens op ‘Plugin activeren’. Heb je al een Pronamic iDEAL licentiesleutel? Vul deze vervolgens in bij ‘Instellingen’ onder het nieuwe menu-item ‘iDEAL’.

iDEAL configuratie opstellen met Pay.nl

1. Ga naar WordPress dashboard » Betalen » Configuraties;
  2. Kies bovenaan de pagina Nieuwe configuratie;
  3. Geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld: Pay.nl iDEAL configuratie;
  4. Kies in de keuzelijst bij het veld Betalingsprovider voor Pay.nl;
  5. Selecteer bij Modus de optie Live.

Login op de Pay.nl admin omgeving

1. Ga naar de admin omgeving van Pay.nl en login met jouw e-mailadres en wachtwoord;
  2. Ga vervolgens naar de ‘Bedrijfsgegevens (Aansluiting)’ pagina onder het item ‘Merchant’;
  3. Kopieer het token die helemaal onderaan de pagina staat onder ‘API tokens’ en vul deze in binnen jouw iDEAL configuratie in het desbetreffende veld;
  4. Ga vervolgens naar ‘Diensten’, onder het item ‘Beheren’ en voeg een nieuwe ‘Dienst’ toe;
    1. Geef een titel op, bijvoorbeeld domeinnaam of bedrijfsnaam;
    2. Geef de URL op van de website waar je de iDEAL betalingen op wilt uitvoeren;
    3. Selecteer een categorie die het best aansluit op jouw bedrijf/dienst;
    4. Voer een verklaring in voor de ‘Dienst’ onder de kop ‘Module’, dit mag een beschrijving zijn van het doel van de iDEAL integratie;
    5. Selecteer vervolgens bij module ‘Webshop’ en als sub-module ‘Eigen webshop systeem’;
    6. Selecteer de gewenste betaalmethoden die je wilt voeren op je website;
    7. De ‘Exchange URL’s’ zijn vooralsnog niet van toepassing;
    8. E-mail notificaties kunt u verder naar wens instellen;
    9. Sla de nieuwe ‘Dienst’ op.
  5. Kopieer de ‘Service ID’ waarde (SL-****-****) en vul deze in binnen je iDEAL configuratie op je website;
  6. Sla de configuratie op binnen je website.

Eventueel kan de koppeling ook nog in test-modus getest worden. Zorg er voor dat beide configuraties, je WordPress dashboard en Pay.nl admin omgeving, zijn opgegeven en opgeslagen in test-modus.

De Pronamic iDEAL plugin is nu geconfigureerd. Dit kan nu nog worden getest door binnen de configuratie een testbetaling te doen. Vul een willekeurig bedrag in en kies betalen. Als je wordt doorgestuurd naar de banken keuzelijst dan is de configuratie correct!