Home Support Hoe koppel je Mollie aan WordPress met Pronamic Pay

Hoe koppel je Mollie aan WordPress met Pronamic Pay

De betalingsprovider Mollie in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een Mollie-account.

Vooraf: Het is belangrijk dat voordat je aan de configuratie begint, het contract met Mollie helemaal akkoord is. Als je nog geen account hebt, registreer je bij Mollie.

Koppel Mollie met Pronamic Pay

Benodigde tijd: 15 minuten.

Stap-voor-stap handleiding om Mollie te koppelen met de Pronamic Pay plugin.

1. Installeer Pronamic pay

Installeer de Pronamic Pay plugin door de Pronamic Pay – Getting Started handleiding te volgen. Na het installeren kan je een Mollie configuratie instellen.Install Pronamic Pay

2. Maak jouw Mollie configuratie

Ga naar Betalen » Configuraties en maak een nieuwe configuratie aan. Geef deze een naam, zoals “Mollie – [website profielnummer]”

3. Selecteer Mollie als jouw betaalprovider

Selecteer ‘Mollie’ in het ‘Betaalprovider’ dropdown veld.
    Standaard staat de Testmodus ingesteld. Om de configuratie goed te testen adviseren wij om deze testmodus eerst actief te houden.

4. Vind jouw API-sleutels

Jouw API-sleutels zijn beschikbaar in het Mollie Dashboard. Aan de linkerkant in de Mollie Dashboard klik je op het item ‘Developers’. Voor ieder websiteprofiel zijn er twee API-sleutels beschikbaar (een test- én live API-sleutel).

Als je nog geen websiteprofiel hebt, maak je deze aan.

5. Voeg je Test API-sleutel toe

Kopieer jouw Test API-sleutel bij het websiteprofiel in je Mollie Dashboard. Ga terug naar de configuratie in de WordPress omgeving van jouw website. Plak de Test API-sleutel in het ‘API-sleutel’ veld.

6. Publiceer de configuratie

Nu kan je de configuratie publiceren en de Mollie configuratie testen.

7. Test je configuratie

Op de configuratie pagina kan je deze testen vanuit de metabox ‘Test’. Vul een bedrag in bij het veld ‘Bedrag’ en klik op ‘Test’. Je wordt nu doorgestuurd naar de betaalomgeving van Mollie. Als je alle actieve betaalmethoden uit jouw Mollie-account ziet, is de configuratie succesvol ingesteld.

8. Voeg je Live API-sleutel toe

Om de configuratie af te ronden vervang je de Test API-sleutel met de Live API-sleutel van het websiteprofiel (van stap 4).

9. Verander modus naar ‘Live’

Als laatste stap in de configuratie verander je de modus van ‘Test’ naar ‘Live’.

10. Live configuratie opslaan

Klik op ‘Bijwerken’ in de ‘Publiceren’ metabox om je configuratie op te slaan. Je bent nu klaar en kunt nu via Mollie betalingen ontvangen op jouw WordPress website.

Mollie-configuratie testen

Gefeliciteerd, de configuratie is nu succesvol aangemaakt! De configuratie kan nu ingesteld worden in een ondersteunde e-commerce plugin. Zie de Getting Started handleiding voor instructies bij het koppelen aan WordPress e-commerce plugins.

Laatste wijziging: 14 januari 2020.