Home Support Pronamic Pay koppelen aan Mollie

Pronamic Pay koppelen aan Mollie

De betalingsprovider Mollie in de Pronamic Pay plugin kan gebruikt worden om betalingen via WordPress te ontvangen met een Mollie-account.

Vooraf: Het is belangrijk dat voordat je aan de configuratie begint, het contract met Mollie helemaal akkoord is.

Pronamic Pay installeren

• Installeer en activeer de Pronamic Pay plugin (raadpleeg de Getting Started handleiding voor instructies);
  • ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties;
  • klik bovenaan in het scherm op de knop Nieuwe toevoegen;
  • geef de configuratie een titel, bijvoorbeeld “Mollie”;
  • kies in de keuzelijst Betalingsprovider voor Mollie;
  • selecteer bij Modus de optie Test.

API-key uit het Mollie dashboard instellen

• Kies in het beheer van Mollie menu aan de linkerkant voor het item Websiteprofielen;
  • voor ieder websiteprofiel zijn 2 API keys vermeld: een test en een live API-key;
  • kopieer de Test API-key (beginnend met “test_”) en vul deze in de configuratie binnen het WordPress dashboard in bij het veld API-key;
  • klik bij de configuratie op de knop Publiceren.

Mollie-configuratie testen

Vanaf de configuratie-pagina in het WordPress dashboard is het mogelijk om de koppeling te testen.

• Vul in het kader Test bij het veld Bedrag een willekeurig bedrag in;
  • klik op de knop Test;
  • Je wordt nu doorverwezen naar een betaalpagina van Mollie. Als hier kan worden gekozen uit de voor de Mollie-account geactiveerde betaalmethoden, dan is de configuratie succesvol ingesteld.

Afronden: de live API-key instellen

Om de configuratie af te ronden voer je bovenstaande stappen nogmaals uit, met de volgende verschillen:

• gebruik de live API-key (beginnend met “live_”) uit het Mollie dashboard;
  • stel bij de configuratie de Modus in op ‘Live’.

Gefeliciteerd, de configuratie is nu succesvol aangemaakt! De configuratie kan nu ingesteld worden in een ondersteunde e-commerce plugin. Zie de Getting Started handleiding voor instructies bij het koppelen aan WordPress e-commerce plugins.

Laatste wijziging: 7 september 2018.