Home Support Pronamic iDEAL koppelen aan ING iDEAL Basic

Pronamic iDEAL koppelen aan ING iDEAL Basic

Om de Pronamic iDEAL plugin te koppelen aan de ING – iDEAL Basic variant dien je volgende stappen te doorlopen:

Vooraf: Het is belangrijk dat je vooraf eerst het contract met de ING Bank helemaal akkoord is.

iDEAL Test omgeving instellen

1. Installeer en activeer de Pronamic iDEAL plugin (raadpleeg de Getting Started handleiding voor instructies);
  2. ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties
  3. klik bovenin op de knop Nieuwe toevoegen;
  4. geef de configuratie een naam (bijvoorbeeld ‘iDEAL Basic (test)’);
  5. kies bij Betalingsprovider voor de optie ‘ING – iDEAL Basic’;
  6. kies bij Modus voor ‘Test’;
  7. vul bij Winkelier ID de acceptant ID in die je van ING Bank ontvangen hebt;
  8. log in op het Test iDEAL Dashboard van ING Bank (https://idealtest.secure-ing.com);
  9. ga naar Aanmeldproces en kies vervolgens het tabblad Configuratie;
  10. selecteer bij Parameters de optie ‘XML’;
  11. plak bij Notificatie URL de XML Notificatie URL zoals vermeld op het tabblad Transactie terugkoppeling van de iDEAL-configuratie in het WordPress dashboard;
  12. kies nu Start upload. Bij Certificaat upload geslaagd zal een groen vinkje verschijnen;
  13. kopieer de vermelde Geheime sleutel;
  14. plak de Geheime sleutel in de iDEAL-configuratie in het veld Hash sleutel op het tabblad ‘ING’;
  15. kies Publiceren, de configuratie wordt nu opgeslagen.

De configuratie is nu opgeslagen, maar om deze te kunnen gebruiken dienen een aantal verplichte tests te worden uitgevoerd.

1. Onderin de pagina verschijnt een kader Test;
  2. doorloop de verschillende tests door steeds het genoemde bedrag in te vullen en op Test te klikken;
  3. controleer de tests op het tabblad Status in het Test – iDEAL Dashboard van ING Bank;
  4. als alle tests succesvol zijn doorlopen is de test configuratie succesvol ingesteld.

De ING Bank zal de iDEAL-aansluiting binnen 2 werkdagen activeren. Je ontvangt per e-mail bericht zodra de aansluiting geactiveerd is. Zodra je dat bericht ontvangen hebt, maak je een nieuwe configuratie aan voor de het live iDEAL Dashboard.

iDEAL Live omgeving instellen

• Volg de stappen zoals hierboven beschreven;
  • geef de configuratie een naam (bijvoorbeeld: ‘iDEAL Basic (live)’);
  • inloggen op iDEAL Dashboard: https://ideal.secure-ing.com;
  • als alle stappen succesvol doorlopen zijn is de iDEAL configuratie ingesteld.