Home Support Pronamic iDEAL koppelen aan Easy iDEAL van Qantani

Pronamic iDEAL koppelen aan Easy iDEAL van Qantani

Om de Pronamic iDEAL plugin te koppelen met Easy iDEAL dien je volgende stappen te doorlopen:

Vooraf: Het is belangrijk dat je vooraf eerst het contract met de Qantani helemaal akkoord is.

Pronamic iDEAL installeren

Zorg ervoor dat ten eerste de Pronamic iDEAL plugin wordt geïnstalleerd en geactiveerd.
Ga hiervoor in de wp-admin naar ‘Nieuwe plugin’ onder het menu-item ‘Plugins’.
Zoek op ‘Pronamic iDEAL’ en kies vervolgens bij de juiste plugin op ‘Installeren’ en vervolgens op ‘Plugin activeren’.
Heb je al een Pronamic iDEAL licentiesleutel? Vul deze vervolgens in bij ‘Instellingen’ onder het nieuwe menu-item ‘iDEAL’.

Pronamic iDEAL installeren

iDEAL configuratie instellen

1. Kies ‘Configuraties’ bij het onderdeel ‘iDEAL’;
  2. Kies bovenin “Nieuwe configuratie”;
  3. Geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld: Easy iDEAL;
  4. Kies bij “Variant” de optie [Easy iDEAL];
  5. Selecteer bij ‘Modus’ de optie [Live]

Pronamic iDEAL configuratie

Login op de Qantani Backoffice

1. Ga naar: en login met jouw e-mailadres en wachtwoord;
  2. Ga naar de ‘Instellingen’ pagina;
  3. Kopieer de ‘Merchant ID’, ‘Merchant Key’ en ‘Merchant Secret’ en vul deze in bij de velden binnen de zojuist aangemaakte iDEAL configuratie;
  4. Zorg ervoor dat op de ‘Instellingen’-pagina de optie ‘Testmodus’ is uitgeschakeld;
  5. Kies vervolgens bij de configuratie op ‘Publiceren’.

Qantani Backoffice

De Pronamic iDEAL plugin is nu geconfigureerd. Dit kan nu nog worden getest door binnen de configuratie een testbetaling te doen. Vul een willekeurig bedrag in en kies betalen. Als je wordt doorgestuurd naar de banken keuzelijst dan is de configuratie correct!

Laatste wijziging: 2 augustus 2018.