Home Support Pronamic iDEAL koppelen aan Buckaroo

Pronamic iDEAL koppelen aan Buckaroo

Om de Pronamic iDEAL plugin te koppelen met Buckaroo dien je volgende stappen te doorlopen:

Wat je nodig hebt

• Werkend account bij Buckaroo;
  • Pronamic iDEAL plugin;
  • WordPress plugin om mee te koppelen;

We gaan er bij deze handleiding van uit dat je bent ingelogd in de Buckaroo Payment Plaza.

Pronamic iDEAL configuratie instellen

1. Ga in het WordPress dashboard naar Plugins;
  2. Kies Nieuwe plugin;
  3. Zoek naar “Pronamic iDEAL” en kies Nu installeren;
  4. Nadat de plugin is geïnstalleerd, kies Activeren;
  5. Ga in het menu vervolgens naar Betalen » Configuraties;
  6. Kies bovenin voor Nieuwe toevoegen;
  7. Geef de configuratie een naam, bijvoorbeeld Buckaroo;
  8. Kies bij Variant voor “Buckaroo – HTML”;
  9. Selecteer bij Modus de optie “Live”;
  10. Geef de Website sleutel op, zoals vermeld in het Buckaroo Payment Plaza bij Profiel » Websites;
  11. Geef de Geheime sleutel op, zoals vermeld in het Buckaroo Payment Plaza bij Configuratie » Secret key voor digitale handtekening;
  12. Kopieer de Push URI naar het Buckaroo Payment Plaza voor zowel Push URI Success als Push URI Failure. Deze instellingen zijn te vinden bij Profiel » Websites » Website naam;
  13. Kies bij de configuratie voor Publiceren.

Nu de configuratie is ingesteld moet deze worden getest. Vul in het kader Test een bedrag van bijvoorbeeld € 10 in en kies Test. Indien je wordt doorgestuurd naar de betaalomgeving van Buckaroo is de configuratie succesvol ingesteld.

Configuratie Betalingsgateway Buckaroo

Buckaroo koppelen met WooCommerce

Nu de iDEAL configuratie is ingesteld kan Buckaroo worden gekoppeld aan WooCommerce.
Om de Pronamic iDEAL plugin te koppelen aan WooCommerce en de verschillende betaalmethoden in te schakelen volg de onderstaande stappen:

1. Ga naar WooCommerce » Instellingen » Afrekenen;
  2. Kies de gewenst betaalmethode, bijvoorbeeld Creditcard;
  3. Geef een titel, beschrijving en eventueel een eigen icoon op;
  4. Kies bij het veld Configuratie de zojuist aangemaakte Buckaroo-configuratie;
  5. Wijzig eventueel de Betalingsomschrijving;
  6. Kies Wijziging opslaan.

De geselecteerde betaalmethode is nu geactiveerd voor WooCommerce. Doe dit voor alle beschikbare betaalmethoden die je wilt activeren en die beschikbaar zijn vanuit Buckaroo.

WooCommerce Instellingen - Betaalopties

Voor WooCommerce zijn vanuit Buckaroo de volgende betaalmethoden beschikbaar:

• iDEAL;
  • Creditcard;
  • Bancontact / Mister Cash.
Betaalmethoden van Buckaroo in WooCommerce
Betaalmethoden van Buckaroo in WooCommerce
Laatste wijziging: 30 november 2016.