Home Support Pronamic iDEAL koppelen aan ABN AMRO – iDEAL Easy

Pronamic iDEAL koppelen aan ABN AMRO – iDEAL Easy

In deze handleiding kun je lezen hoe je een koppeling maakt tussen de iDEAL Easy van de ABN AMRO en je WooCommerce WordPress webwinkel. We gaan er daarbij van uit dat je de WooCommerce webwinkel plugin al helemaal hebt ingericht en andere betaalmethodes zoals bijvoorbeeld bankoverschrijving en PayPal al correct werken.

Pronamic iDEAL plugin installeren

Via het WordPress dashboard kan via Plugins » Nieuwe plugin eenvoudig de Pronamic iDEAL plugin geïnstalleerd en geactiveerd worden.

Pronamic iDEAL installeren

Pronamic iDEAL configuratie toevoegen

Nadat de Pronamic iDEAL plugin is geactiveerd kan via Betalen » Configuraties een nieuwe iDEAL-configuratie toegevoegd worden.

Pronamic iDEAL - Nieuwe configuratie toevoegen

Voor de configuratie van de ABN AMRO – iDEAL Easy variant hoeft enkel de PSPID ingevoerd te worden. Let op dat je de PSPID invoert en niet een merchant ID, er wil nog wel eens verwarring ontstaan tussen deze twee.

Pronamic iDEAL configuratie testen

Nadata de iDEAL-configuratie is gepubliceerd kan deze eenvoudig getest worden via het kader Test, onder de configuratie gegevens. Na het invoeren van een testbedrag (bijvoorbeeld € 10,-) en het klikken op de knop Test wordt er een (test)betaling opgestart en wordt je als het goed is doorverwezen naar je iDEAL-provider.

Pronamic iDEAL - Configuratie testen

ABN-AMRO - iDEAL Easy - Betaalbevestiging

In deze handleiding maken we gebruik van de ABN AMRO – iDEAL Easy test configuratie gegevens (gebruik als PSPID TESTiDEALEASY), waarmee je als gebruiker zelf een betalingsstatus kunt simuleren:

ABN AMRO - iDEAL Easy - Simulator

ABN AMRO - iDEAL Easy - Betaald

Bij het kiezen van de betaalstatus “SUCCESS” zal de status van de betaling in WordPress ook bijgewerkt worden naar ‘Succes’. Dit is in het WordPress dashboard terug te vinden onder Betalen » Betalingen.

Pronamic iDEAL - Betalingen succes

WooCommerce iDEAL betaalmethode inschakelen

Zodra de iDEAL-configuratie correct is geconfigureerd kan via WooCommerce » Instellingen » Afrekenen » iDEAL de WooCommerce iDEAL betaalmethode ingeschakeld worden.

WooCommerce - Pronamic iDEAL gateway inschakelen

Belangrijk hierbij is dat in het veld Configuratie de zojuist aangemaakte ABN Amro – iDEAL Easy configuratie geselecteerd wordt.

Veelvoorkomende fouten

WooCommerce bestellen en afrekenen

Nadat de WooCommerce iDEAL betaalmethode is geactiveerd kan er een testbestelling geplaatst worden en afgerekend worden met iDEAL.

WooCommerce product toevoegen aan winkelwagen WooCommerce winkelwagen WooCommerce afrekenen

Na het klikken op de Bestelling plaatsen knop zal de bestelling al toegevoegd worden aan het WooCommerce bestellingen overzicht. De bestelling zal op dit moment de status ‘In afwachting’ hebben, omdat men nog in afwachting is van de iDEAL-betaling.

WooCommerce betalen ABN AMRO - iDEAL Easy - Betaalbevestiging ABN AMRO - iDEAL Easy - Simulator

Succesvolle betaling

ABN AMRO - iDEAL Easy - Betaald WooCommerce afrekenen - Bestelling ontvangen

WooCommerce admin bestellingen

WooCommerce bestelling bewerken

Bij een succesvolle betaling zal de status van de bestelling automatische wijzigen naar ‘In behandeling’ en wordt er een e-mail verstuurd naar zowel klant als verkoper.

WooCommerce bestelling ontvangstbewijs e-mail WooCommerce - Nieuwe klant bestelling e-mail

Fout betaling

Een iDEAL-betaling kan ook fout gaan en dat kan met de ABN AMRO – iDEAL Easy simulator eenvoudig gesimuleerd worden.

ABN AMRO - iDEAL Easy - Fout

In dat geval zal de bestelling de status ‘in afwachting’ behouden en kan de klant eventueel nogmaals via de ‘Mijn account’ pagina proberen om de bestelling te betalen.

WooCommerce - Mijn account

Laatste wijziging: 30 november 2016.