Menu

Support

Home Support MMG – Afbeeldingen toevoegen

MMG – Afbeeldingen toevoegen

Afbeeldingen komen op verschillende plekken terug op je WordPress website. In deze handleiding geven wij specifiek uitleg over het toevoegen van afbeeldingen in de header. De header is de bovenkant van je website.

Voor het toevoegen en beheer van afbeeldingen die onderdeel uitmaken van de standaard tekst kun je de handleiding Afbeelding uploaden en invoegen raadplegen.

Toevoegen headerafbeeldingUitgelichte afbeelding

Het toevoegen van een headerafbeelding is relatief eenvoudig:

  1. Login bij WordPress en ga naar de pagina waar je de headerafbeelding wilt wijzigen
  2. Kies de optie Uitgelichte afbeelding instellen
  3. Vervolgens zie je een optie om een nieuwe afbeelding te uploaden of een bestaande afbeelding te kiezen. Maak een keuze.
  4. Klik vervolgens op Bijwerken of Publiceren. De headerafbeelding is gewijzigd.

Juiste formaten headerafbeelding

Het toevoegen van het juiste formaat headerafbeelding is belangrijk. Kleine afbeeldingen zorgen voor een wazig beeld en wanneer je andere verhoudingen hanteert, dan heeft dit tot resultaat dat een deel van de informatie niet volledig wordt getoond.

Ons advies zou zijn om bij onze standaard MMG thema’s de afmeting 1920×1080 te hanteren. Op zowel de begin- als subpagina’s krijg je dan een goed resultaat. Een grotere afbeelding is uiteraard ook goed. De afbeeldingen worden automatisch naar het juiste formaat geschaald en/of bijgesneden.

Laatste wijziging: 22 december 2017.