Menu

Support

Home Support Algemeen Nieuwsbrief Maildit: Nieuwsbrief versturen

Maildit: Nieuwsbrief versturen

Om een nieuwsbrief te versturen via Maildit kies je bovenin de pagina bij het menu de optie “Campaigns”. De pagina met alle ‘campagnes’ wordt nu getoond. Vanaf deze pagina kan een nieuwe campagne worden opgezet. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Nieuwe campagne aanmaken

Kies rechts van de pagina de groene knop ‘Create a new campaign’

2. Onderwerp en afzender invullen

Je komt op een pagina waarin een 3-tal velden ingevuld moeten worden.

Nieuwsbrief versturen (01) onderwerp en afzender

Vul deze velden in en kies vervolgens onderin de groene knop ‘Next’.

3. Kies je template (nieuwsbrief ontwerp)

Bij de volgende pagina kan je een template selecteren. Kies één van de getoonde templates, of kies één van de campagnes die je eerder hebt verstuurd.

Nieuwsbrief versturen (02) templates

4. Content van nieuwsbrief vullen

Zodra je een template hebt gekozen, kom je op de pagina waar je daadwerkelijk de inhoud van de nieuwsbrief kunt gaan invullen. Deze pagina bestaat uit twee kolommen.

  • Linker kolom: De tekstverwerker
  • Rechter kolom: De voorbeeld weergave van de nieuwsbrief

Nieuwsbrief versturen (03) Content vullen

In de rechter kolommen staan op verschillende plekken ‘Edit’ knoppen. Wanneer je één van deze knoppen aanklikt verschijnt aan de linkerkant een tekstverwerker waar je de tekst kunt aanpassen of een afbeelding kunt aanpassen.

4.1. Variaties in opbouw van nieuwsbrief

Nieuwsbrief versturen (04) content variatiesIn veel gevallen hebben nieuwsbrieven variaties in de opbouw. Dit kan bijvoorbeeld 1, 2 of 3 kolommen zijn. Maar ook variaties met of juist zonder een afbeelding boven of naast de tekst. Dit verschilt per nieuwsbrief.

Om meerdere blokken te kunnen toevoegen aan een nieuwsbrief kies je aan de rechterkant een optie ‘Add new’ en maak een keuze uit de beschikbare opties.

Op deze manier kunnen in theorie een oneindig aantal blokken onder elkaar worden toegevoegd.

4.2. Afbeeldingen toevoegen/beheren

Nieuwsbrief versturen (05) Afbeeldingen beherenWanneer een blok de mogelijkheid heeft om een afbeelding toe te voegen staat er vooraf vaak een voorbeeld afbeelding ingesteld. Het vervangen van deze afbeelding kan via het ‘tandwiel’ icoontje rechts in het tekstkader van de afbeelding. Klik hierop en kies ‘Remove Image’. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een nieuwe afbeelding te uploaden vanaf je eigen computer.

Vul vervolgens een tekst in in het tekstkader van de afbeelding. Dit is de zogenaamde ‘Alt tekst’ die wordt weergegeven als een email programma de afbeelding (nog) niet weergeeft. Hier kan dus bij voorkeur een beschrijving van de afbeelding ingevuld worden.

Wanneer je tevreden en klaar bent met het invullen van de nieuwsbrief kies je rechts bovenin de pagina de knop ‘Preview’. De nieuwsbrief wordt nu ter controle weergegeven zoals je deze hebt opgemaakt. Ben je ook hier tevreden kies dan rechts bovenin de knop ‘Define recipients’.

5. Ontvangers instellen

De volgende stap in het proces is het selecteren van de doelgroep waar je de nieuwsbrief naartoe wilt sturen.

Nieuwsbrief versturen (06) ontvangers selecteren

Als je de juiste doelgroep hebt geselecteerd kies je onderin de groene knop ‘Next’.

06. Samenvatting van nieuwsbrief

Op de pagina die nu verschijnt staat een samenvatting van de zojuist aangemaakte en ingevulde nieuwsbrief. Als deze gegevens ‘akkoord’ zijn, kies je onderin de groene knop ‘Test and define delivery’.

Nieuwsbrief versturen (07) Samenvatting

07. Testen

De één na laatste stap in het versturen van de nieuwsbrief is ook een belangrijke. Namelijk het testen van de nieuwsbrief. Vul in het getoonde veld jouw e-mailadres(sen) in.

Tip: Kies verschillende adressen om ook bijvoorbeeld @hotmail.com adresssen te testen.

Nieuwsbrief versturen (08) Testen

Controleer vervolgens jouw mailbox en als de nieuwsbrief er goed uit ziet kies je onderin de pagina de groene knop ‘Next’. Als je geen testmail wilt versturen staat er ‘Skip the test’ in de groene knop.

08. Nieuwsbrief versturen

Het heugelijke feit is daar, je kunt de nieuwsbrief gaan versturen. Op de laatste pagina kan je aangeven wanneer je de nieuwsbrief wilt versturen. Je kunt kiezen uit ‘Send it now’ om de nieuwsbrief meteen te versturen. Of je kunt nieuwsbrief gaan inplannen op een specifieke datum en tijdstip.

Als laatste kan je een e-mailadres invullen waar een bevestiging naartoe moet worden verzonden zodra de nieuwsbrief is verzonden.

Als je alles hebt ingesteld kies je onderin de groene knop ‘Pay for this campaign’.

Nieuwsbrief versturen (09) Betalen en versturen

Je komt nu op de laatste pagina van het proces, hier kan je aangeven hoe je wilt betalen. Kies één van de mogelijke opties en bevestig de keuze om te versturen (en te betalen).

Gefeliciteerd, je nieuwsbrief is verzonden!

Laatste wijziging: 10 juni 2015.