Home Support Inloggen bij WordPress en het Dashboard

Inloggen bij WordPress en het Dashboard

Voor deze handleiding gaan we er vanuit dat er een website met WordPress actief is op een domein. We beschrijven hoe je kunt inloggen in de WordPress Admin en wat je op de Dashboard van de beheeromgeving kunt vinden.

1. Ga naar het inlogscherm van WordPress

Om om te loggen op de beheeromgeving van de website, ook wel de WordPress Admin genoemd, vul je achter jouw domeinnaam /wp-admin/ in. Je krijgt dan bijvoorbeeld website.nl/wp-admin/. Je wordt hiermee doorverwezen naar het loginscherm van WordPress.WordPress Admin Login

2. Inloggen op de WordPress Admin

Vul jouw gebruikersnaam of e-mailadres én jouw wachtwoord in en klik op Inloggen. Als je gegevens correct zijn wordt je doorverwezen naar het Dashboard van de WordPress Admin.

3. Dashboard van WordPress Admin

De Dashboard van de WordPress Admin geeft een samenvatting van alle informatie en activiteit op de WordPress website. Afhankelijk van de functionaliteiten van jouw website worden per onderwerp ‘boxen’ getoond.WordPress Admin Dashboard

4. Welkom bij WordPress

Bij de eerste keer inloggen zie je bovenaan het kader ‘Welkom bij WordPress’ staan. Deze biedt de optie om snel wegwijs te worden in WordPress. Wil je deze box de volgende keer niet meer zien, klik dan rechts bovenin het kader op ‘Negeren’.

5. Scherminstellingen tabblad

Rechts bovenin het scherm vind je het tabblad ‘Scherminstellingen’. Hieronder vind je opties waarmee je onderdelen wel of niet te tonen. Zo kan je hiermee bijvoorbeeld niet-gebruikte boxen verbergen.

6. Hulp tabblad

Rechts bovenin het scherm vind je ook het tabblad ‘Hulp’. Hier vind je per pagina een beschrijving van de mogelijkheden die je op die bewuste pagina kunt vinden en wat je daarmee kunt doen.

Laatste wijziging: 24 december 2019.