Home Support Inloggen en de Dashboard van WordPress
In deze handleiding

Inloggen en de Dashboard van WordPress

Deze handleiding gaat er vanuit dat er al een website met WordPress actief is op een domein.

Inloggen

Om in te loggen op de beheer-omgeving van de website, de WordPress wp-admin gaat de beheerder naar domeinnaam.nl/wp-admin (gebruik hiervoor uw eigen domeinnaam). Onderstaande pagina wordt getoond:

WordPress handleiding - Inloggen

Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in en kies [Inloggen], u wordt nu doorgestuurd naar de WordPress Dashboard.

Dashboard

De volgende pagina die verschijnt is “Dashboard”. Op deze pagina wordt een samenvatting gegeven van de gegevens die op de website staan.

02. WordPress handleiding - Dashboard

1. WP-Admin menu: hier staan alle items die beschikbaar zijn binnen de wp-admin
  2. Welkom bij WordPress: Dit kader helpt de gebruikers op weg met het starten van WordPress. Door rechts bovenin dit kader op “Afbreken” te klikken wordt dit kader verwijderd en zal de volgende keer niet weer verschijnen.
  3. Onderwerp kaders: De dashboard toont meerdere kaders voor de activiteiten die plaatsvinden op de website. Zo toont o.a. het kader “Op dit moment” het aantal gepubliceerde pagina’s, berichten en reacties. Ieder kader heeft een eigen onderwerp met daaraan gerelateerde informatie.
  4. Scherminstellingen: Door op dit tabblad te klikken worden weergave opties getoond voor de betreffende pagina. Hier kan per gebruiker worden ingesteld welke kaders wel en niet moeten worden getoond.

Tip: Het weergeven van de verschillende kaders kan worden aangepast met het tabblad “Scherminstellingen” bovenin de pagina.

Laatste wijziging: 12 maart 2014.