Home Support iDEAL koppelen aan WPMU DEV Membership

iDEAL koppelen aan WPMU DEV Membership

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van WPMU DEV Membership 2 aan de Pronamic Pay plugin. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic iDEAL – Getting Started indien er nog geen configuratie bij Betalen » Configuraties is aangemaakt.

Membership 2 betaalmethode instellen

Om een nieuwe betaalmethode aan WPMU DEV Membership 2 toe te voegen en een bestaande Pronamic Pay configuratie in te stellen voor die betaalmethode, volg je onderstaande stappen:

1. in het WordPress dashboard ga je naar Membership 2 » Settings » Payment;
  2. in de sectie “Pronamic” zijn de betaalmethoden vermeld die via Pronamic Pay gebruikt kunnen worden, klik op de naam van een betaalmethode om de instellingen te tonen (de “Pronamic” betaalmethode toont voor de meeste betalingsproviders een keuzescherm met alle voor jouw account beschikbare betaalmethoden, die kunnen dan gebruikt worden ondanks dat de daadwerkelijke betaalmethode niet direct in de instellingen van de Membership plugin vermeld is);
  3. kies bij het veld “Configuratie” de configuratie voor jouw betalingsprovider (deze is eerder bij Betalen » Configuraties aangemaakt);
  4. vul indien gewenst de URL van een afbeelding in en een beschrijving voor de betaalmethode;
  5. klik in de rechter bovenhoek van de betaalmethode op de grijze schakelaar om de betaalmethoden in te schakelen, de schakelaar wordt dan groen;
  6. de wijzigingen zijn direct opgeslagen en de nieuwe betaalmethode is klaar voor gebruik.

WPMU DEV Membership 2 en terugkerende betalingen

De Pronamic Pay plugin biedt voor sommige betalingsproviders en plugins ondersteuning voor automatische terugkerende betalingen. Voor WPMU DEV Membership 2 is deze functionaliteit nog niet ondersteund:

• bij het bewerken van een lidmaatschap maak je bij Payment Options » “This membership requires” een keuze voor één van de ‘One payment for …’ opties.

Raadpleeg Terugkerende betalingen met Pronamic Pay voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent terugkerende betalingen.