Home Support iDEAL koppelen aan WooCommerce

iDEAL koppelen aan WooCommerce

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van WooCommerce aan de Pronamic Pay plugin. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic iDEAL – Getting Started indien er nog geen configuratie bij Betalen » Configuraties is aangemaakt.

iDEAL configuratie instellen

Om een nieuwe betaalmethode aan WooCommerce toe te voegen en een bestaande Pronamic Pay configuratie in te stellen voor die betaalmethode, volg je onderstaande stappen:

1. in het WordPress dashboard ga je naar WooCommerce » Instellingen » Tabblad ‘Afrekenen’ » iDEAL;
  2. zet een vinkje bij ‘iDEAL inschakelen’;
  3. vul bij “Titel” een titel in (deze wordt bij het afrekenen getoond), bijvoorbeeld “iDEAL”;
  4. vul bij “Beschrijving” een beschrijving in (deze wordt bij het afrekenen getoond), bijvoorbeeld: “Via iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen via de veilige omgeving van je eigen bank.”;
  5. kies bij het veld “Configuratie” de configuratie voor jouw betalingsprovider (deze is eerder bij Betalen » Configuraties aangemaakt);
  6. klik onderaan op de pagina op de blauwe knop “Wijzigingen opslaan” om de instellingen te bewaren;
  7. de iDEAL betaalmethode kan nu gebruikt worden bij het afrekenen.

WooCommerce bestelnummer gebruiken in betaling

Voor elke WooCommerce bestelling wordt bij het afrekenen een betaling aangemaakt in WordPress. Het unieke nummer van deze betaling is altijd één hoger dan het bestelnummer van WooCommerce. Met sommige betalingsproviders wordt het nummer van de betaling meegestuurd en is dit nummer ook terug te vinden in het dashboard van de betalingsprovider. Indien gewenst kan de configuratie in WordPress aangepast worden om het bestelnummer te gebruiken, in plaats van het nummer van de betaling. De volgende stappen kunnen daarvoor uitgevoerd worden:

1. ga in het WordPress dashboard naar Betalen » Configuraties » [ Kies configuratie ] » Tabblad ‘Geavanceerd’;
  2. stel de instelling ‘Bestelling ID’, ‘Aankoop ID’ of ‘Factuurnummer’ in op {order_id} (zoals vermeld bij de beschikbare tags voor het veld).

WooCommerce en terugkerende betalingen

De Pronamic Pay plugin biedt voor sommige betalingsproviders en plugins ondersteuning voor automatische terugkerende betalingen. Voor WooCommerce kan deze functionaliteit gebruikt worden in combinatie met de WooCommerce Subscriptions plugin. Raadpleeg Terugkerende betalingen met Pronamic Pay voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent terugkerende betalingen.