Home Support iDEAL koppelen aan MemberPress

iDEAL koppelen aan MemberPress

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van MemberPress aan de Pronamic Pay plugin. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic iDEAL – Getting Started indien er nog geen configuratie bij Betalen » Configuraties is aangemaakt.

MemberPress betaalmethode instellen

Om een nieuwe betaalmethode aan MemberPress toe te voegen en een bestaande Pronamic Pay configuratie in te stellen voor die betaalmethode, volg je onderstaande stappen:

1. in het WordPress dashboard ga je naar MemberPress » Opties » Tabblad ‘Betalingen’;
  2. klik op de “+”-knop om een nieuwe betaalmethode toe te voegen;
  3. vul bij “Naam” een naam in voor de betaalmethode (deze kan bij het afrekenen getoond worden), bijvoorbeeld “iDEAL”;
  4. kies bij “Gateway” de gewenste betaalmethode;
  5. indien een betaalmethode van de Pronamic Pay plugin is gekozen, zal er een nieuw veld “Configuratie” getoond worden;
  6. kies bij het veld “Configuratie” de configuratie voor jouw betalingsprovider (deze is eerder bij Betalen » Configuraties aangemaakt);
  7. vink aan of je bij het afrekenen een label (de ingevulde naam van stap 3) en/of een icoon wilt tonen;
  8. klik onderaan op de pagina op de blauwe knop “Opties-update” om de instellingen te bewaren.

MemberPress en terugkerende betalingen

De Pronamic Pay plugin biedt voor sommige betalingsproviders en plugins ondersteuning voor automatische terugkerende betalingen. Voor MemberPress is deze functionaliteit ook beschikbaar. Raadpleeg MemberPress terugkerende betalingen voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent terugkerende betalingen.

Laatste wijziging: 1 juni 2018.