Home Support iDEAL koppelen aan Formidable Forms

iDEAL koppelen aan Formidable Forms

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van de Pronamic Pay plugin met Formidable Forms. We gaan er daarbij vanuit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Formidable Forms (Lite) iDEAL betaalmethode

Onderstaande stappen zijn van toepassing op de gratis freemium variant van Formidable Forms.

1. In het WordPress dashboard ga je naar Formidable » Formulieren.
  2. Creëer een nieuw formulier en geef deze een titel.
  3. Voeg een nummer-veld toe aan het formulier en geef deze een titel, bijvoorbeeld: “Bedrag”. Standaard kunnen bezoekers zelf een bedrag invullen in dit veld (bijvoorbeeld handig voor donaties), om een vast bedrag in te stellen kan in de veld opties de optie “Alleen lezen” aangevinkt worden.
  4. Voeg het veld Betaalmethoden uit de rechter kolom toe aan het formulier.
  5. Bewerk het toegevoegde veld en verwijder eventueel overbodige betaalopties.
  6. Publiceer het formulier.
  7. Ga bovenaan deze pagina naar de Instellingen van het gepubliceerde formulier.
  8. Selecteer aan de linkerkant het tabblad Form Actions.
  9. Bij Nieuwe actie toevoegen kies je de Pronamic Pay actie, een nieuw veld wordt aangemaakt.
  10. Klik op het nieuwe veld.
  11. Selecteer bij Bedrag het nummer-veld dat het bedrag bevat.
  12. Kies bij de optie Betaalmethode het aangemaakte veld met betaalopties.
  13. Geef indien gewenst een transactiebeschrijving op (shortcodes uit de rechter kolom kunnen gebruikt worden; bijvoorbeeld [id] voor de inzending ID).
  14. Stel eventueel de te verzenden e-mail notificaties uit door het daarvoor bestemde selectievakje aan te vinken.
  15. Sla de wijzigingen op door op de knop Bijwerken te klikken.

Jouw iDEAL koppeling met Formidabel Forms (Lite) is gereed. Je kunt het formulier nu invoegen op een pagina en hiermee betalingen ontvangen.

Formidable Forms Pro en iDEAL

Het opmaken van een betaalformulier vanuit Formidable Forms Pro is nagenoeg gelijk aan bovenstaande stappenplan. Door de geavanceerde veld-opties die Formidable Forms Pro introduceert kun je diverse betaalopties aandragen. Met behulp van een keuzelijst kun je de klant verschillende opties voorleggen. Dit door per keuzeoptie een prijswaarde mee te geven. Deze prijswaarde wordt vervolgens doorgezet naar de gekozen betaaloptie, bijvoorbeeld iDEAL.

Laatste wijziging: 5 juli 2018.