Home Support Gebruikers toevoegen en beheren

Gebruikers toevoegen en beheren

Een WordPress website kan door meerdere gebruikers worden beheerd. Hiervoor heeft WordPress de optie voor gebruikersrollen. Door in het menu de optie “Gebruikers” te klikken verschijnt volgende pagina met een overzicht van alle geregistreerde gebruikers en welke gebruikersrol zij hebben:

10. WordPress handleiding - Gebruikers

Door met de cursor op een gebruiker te gaan staan worden twee opties getoond:

• Bewerken: Deze optie geeft mogelijkheid om de gegevens van de gebruiker te bewerken.
  • Verwijderen: Deze optie verwijderd de gebruiker uit de WordPress website.
    Bij het verwijderen van een gebruiker wordt gevraagd om de gekoppelde berichten en pagina’s te koppelen aan een ander persoon of om de berichten te verwijderen.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Vanuit de WordPress admin kunnen nieuwe gebruikers worden toegevoegd. Dit kan door bij het overzicht van alle gebruikers bovenin of links in het menu op [Nieuwe toevoegen] te klikken. Onderstaande pagina verschijnt:

Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Voor de veiligheid van de website is het belangrijk dat er een sterk wachtwoord wordt ingevuld. Een sterk wachtwoord kan worden gegenereerd via bijvoorbeeld de volgende websites:

• https://www.random.org/passwords/
  • http://www.generate-password.com/

Gebruikersrollen

Er zijn standaard 5 gebruikersrollen beschikbaar binnen WordPress. Kies de juiste rol per gebruiker.

De standaard rollen hebben de volgende functies:

• Abonnee: Deze rol heeft de minste rechten en dient vaak alleen om gebruikers toegang te geven tot bepaalde content van de website, als deze alleen voor geregistreerde gebruikers zichtbaar te zijn.
  • Schrijver: Deze rol geeft de gebruiker de mogelijkheid wel berichten en pagina’s te kunnen schrijven. De berichten en pagina’s kunnen echter niet worden gepubliceerd.
  • Auteur: Deze rol heeft dezelfde functies en rechten als de “Schrijver” met als verschil dat eigen berichten wel gepubliceerd kunnen worden.
  • Redacteur: Gebruikers met deze rol hebben toegang tot de gehele WordPress admin, met uitzondering van het beheren van plugins.
  • Beheerder: Gebruikers met deze beheerdersrol hebben toegang tot de volledige WordPress admin zonder enige beperkingen.

Bestaande gebruikersprofiel beheren

12. WordPress handleiding - Bestaande gebruiker

Bij een bestaande gebruiker kunnen verschillende onderdelen worden beheerd. Waaronder de naam, contactgegevens, biografie. Daarnaast kan het wachtwoord worden gereset en kan er worden gekozen om een ander kleurenschema te gebruiken voor de WordPress admin.