Home Support Configuratie Twinfield WooCommerce

Configuratie Twinfield WooCommerce

Deze handleiding gaat over de configuratie van de Twinfield Woocommerce plugin. We gaan er vanuit dat WooCommerce reeds geactiveerd is en geupdate is naar de laatste versie. Voor de configuratie zijn 2 plugins nodig:

• Twinfield
  • Twinfield WooCommerce

Plugins installeren en activeren

Plaats de ‘twinfield’ en ‘twinfield-woocommerce’ map in de plugins map van je WordPress omgeving. Activeer beide plugins vervolgens via ‘Plugins’ in het hoofdmenu.

Koppeling met Twinfield maken

1. Ga naar ‘Twinfield’ > ‘Instellingen’
  2. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam van je Twinfield login account in.
  3. Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van je Twinfield login account in.
  4. Vul bij ‘Organisatie’ de naam van je Twinfield omgeving in.

Instellingen Twinfield

Klanten Twinfield

Koppeling met administratie maken

1. Vul bij ‘Administratie’ de administratie code van je administratie in. Je administratie code kan je vinden onder ‘Profiel’ > ‘Administraties’ in je Twinfield omgeving.
  2. Vul bij ‘Factuurtype’ de factuurtype code van je administratie in. Je kan je factuurtype code vinden onder ‘Facturatie’ > ‘Factuurtypen’ in je Twinfield omgeving.
  3. Vul bij ‘Artikel code’ de algemene artikelcode van je producten in. De WooCommerce facturen worden standaard gekoppeld aan dit Twinfield product. Uiteraard kan elk product ook gekoppeld worden aan een uniek artikel binnen Twinfield. Je kan je artikelcode code vinden onder ‘Facturatie’ > ‘Artikelen’. Let op: De optie ‘Prijzen kunnen worden gewijzigd’ moet aangevinkt staan.
  4. Vul bij ‘Subartikel code’ de algemene subartikel code van je producten in. Je kan je artikelcode code vinden onder ‘Facturatie’ > ‘Artikelen’ > ‘Artikel’. Een subartikel code is niet verplicht.

WooCommerce instellen

1. Elk product kan een eigen artikel code hebben. Deze code overschrijft de standaard ‘Artikel code’ die bij stap 3 in het vorige onderdeel is ingesteld. Ga hiervoor naar een product en vul de ‘Artikel code’ in in het onderdeel ‘Twinfield artikel’.
  2. Voor elke verzendmethode kan een eigen ‘Artikel code’ worden ingevoerd. Deze vind je onder ‘WooCommerce’ > ‘Instellingen’ > ‘Integratie’. Let op dat deze artikel codes exact overeenkomen met de codes in Twinfield.

Factuur Twinfield

Factuur maken

1. Het aanmaken van een factuur dient handmatig te gebeuren. Ga hiervoor naar een bestelling en ga naar het onderdeel ‘Twinfield factuur’.
  2. Het factuurnummer is niet verplicht, maar kan gebruikt worden om een eigen gekozen factuurnummer te gebruiken.
  3. Vul de ‘Twinfield ID’ van de desbetreffende klant in.
  4. Klik op ‘Factuur aanmaken’ om de factuur aan te maken.
Laatste wijziging: 18 november 2014.