Home Support Betalingen met Payvision in WordPress ontvangen via Pronamic Pay

Betalingen met Payvision in WordPress ontvangen via Pronamic Pay

In deze handleiding leggen we stapsgewijs uit hoe je betalingen met Payvision kunt ontvangen op WordPress websites met de Pronamic Pay plugin.

Let op: het is belangrijk dat je al een contract/account bij Payvision hebt, alvorens je met de configuratie begint.

Payvision koppelen aan Pronamic Pay

Benodigde tijd: 15 minuten.

Stapsgewijze handleiding om Payvision met de Pronamic Pay plugin te koppelen.

1. Installeer de Pronamic Pay plugin en Payvision add-on

Installeer de Pronamic Pay plugin, zoals beschreven in de Getting Started-handleiding. De Payvision add-on kan gedownload worden vanaf de account-pagina en in de WordPress admin via Plugins » Nieuwe plugin geüpload worden.

2. Maak een nieuwe configuratie voor Payvision

Ga in de WordPress admin naar Betalen » Configuraties en maak een nieuwe configuratie. Geef de configuratie een titel, bijvoorbeeld “Payvision – [Business ID]”

3. Selecteer de betalingsprovider

Kies ‘Payvision’ in de keuzelijst voor de betalingsprovider. Stel de ‘Modus’ in op ‘Test’.

4. Vul de gegevens van de Payvision-account in

Om met een Payvision-account te koppelen, vul je onderstaande gegevens in. Je vindt deze gegevens in het dashboard van Payvision op de pagina ‘Integratie’.
    – Business ID
    – Gebruiker
    – Wachtwoord
    – Store ID

5. Bewaar de configuratie

Nadat de Payvision-account gegevens zijn ingevuld, kun je de configuratie bewaren.

6. Test de configuratie

De configuratie kan getest worden door een testbetaling op te starten via de sectie ‘Test’ bij de configuratie. Vul een bedrag in en klik op de knop ‘Test’. Er vindt een doorsturing plaats naar een testomgeving van Payvision om de testbetaling af te ronden.

Certificering voor live modus

Voordat er betalingen in de live modus geaccepteerd kunnen worden, moet de integratie gecontroleerd worden door Payvision. Voor de betaalmethode iDEAL dienen een aantal testbetalingen met verschillende bedragen en statussen opgestart worden. De status van een betaling kan zelf gekozen worden na het opstarten van een testbetaling. De volgende betalingen dienen te worden opgestart met ING geselecteerd als bank:

1. € 10 met status ‘Success’ (succes)
  2. € 20 met status ‘Failure’ (mislukt)
  3. € 30 met status ‘Expired’ (verlopen)
  4. € 40 met status ‘Cancelled’ (geannuleerd)

De eerste betalingen dient daarnaast ook te worden teruggestort. Dat wordt momenteel helaas nog niet ondersteund in Pronamic Pay, maar kan wel uitgevoerd worden via het dashboard van Payvision. Nadat alle tests voltooid zijn, kan een controle aangevraagd worden via de pagina Certificering in het dashboard van Payvision. Zodra de certificering is voltooid zal Payvision inloggegevens verstrekken voor het live dashboard en de juiste gegevens voor een configuratie in de live modus (business ID, gebruiker, wachtwoord). Om in WordPress een configuratie voor de live modus te maken, doorloop je bovenstaande stappen opnieuw en kies je bij ‘Modus’ voor ‘Live’.

Payvision koppelen aan WordPress e-commerce oplossingen

Gefeliciteerd, de configuratie is gereed! Payvision kan ingesteld worden in e-commerce plugins. Raadpleeg de Getting Started-handleiding voor de ondersteunde WordPress e-commerce plugins en verdere instructies.

Laatste wijziging: 16 december 2020.