Home Support Hoe koppel je Bancontact aan WooCommerce met de Pronamic Pay plugin?

Hoe koppel je Bancontact aan WooCommerce met de Pronamic Pay plugin?

Bancontact is één van de meest gebruikte betaalmethoden van België. De methode wordt door veel betaalproviders aangeboden. Om de betaaloptie beschikbaar te maken in WooCommerce leggen we de in deze handleiding uit hoe je de betaalconfiguratie van Pronamic Pay kan koppelen.

Let op: We gaan ervan uit dat er al een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie is aangemaakt.

Stap-voor-stap handleiding om Bancontact te koppelen aan WooCommerce.

1. WooCommerce instellingen

Ga naar ‘Instellingen‘ onder ‘WooCommerce‘ en ga naar het tabblad ‘Betalingen‘.WooCommerce Instellingen - Betalingen

2. Bancontact instellen

Kies ‘Pronamic – Bancontact‘ in de lijst met beschikbare betaalmethoden en klik helemaal rechts de optie ‘Instellen‘ aan.WooCommerce Bancontact - Instellen

3. Bancontact inschakelen

Op de detailpagina van ‘Bancontact’ kan je nu de betaalmethode inschakelen. De titel staat al ingesteld. Vul nog een een beschrijving toe, zoals “Betaal veilig en vertrouwd met Bancontact”. Selecteer je betaalconfiguratie en kies vervolgens ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan de pagina.WooCommerce Bancontact - Inschakelen

4. Betaaloptie geactiveerd

Als je de stappen goed hebt doorlopen is de ‘Bancontact’ betaalmethode nu toegevoegd aan WooCommerce.

5. Controleren

Controleer de instellingen door op de afrekenpagina van WooCommerce te kijken of Bancontact bij de betaalmethoden staat ingesteld. Zo ja dan is deze goed ingesteld en kan je betalingen via Bancontact ontvangen.WooCommerce Bancontact betaalmethode

Laatste wijziging: 8 januari 2021.