Home Support Afbeelding invoegen in WordPress pagina of bericht
In deze handleiding

Afbeelding invoegen in WordPress pagina of bericht

Bij Pronamic krijgen we nog regelmatig vragen over het invoegen van een afbeelding in een pagina of bericht. Met deze handleiding hopen we u op een gemakkelijke, doch efficiente manier uit te leggen hoe u een afbeelding kunt toevoegen aan uw WordPress pagina of bericht.

Boven de iconenbalk staat de tekst Uploaden/toevoegen en standaard 4 iconen. Klik op het eerste icoon. Er verschijnt dan een pop-up venster. Klik vervolgens op Bestanden kiezen.

Mediabestanden toevoegen in WordPress

Selecteer de afbeelding waar je naartoe wilt verwijzen en klik op Openen. Het bestand wordt vervolgens getoond in het nieuw pop-up venster.

Uw afbeelding is geupload naar de server en klaar voor verder gebruik. Vul de eigenschappen van de afbeelding in. Let op: gebruik belangrijke steekwoorden in de titel en alternatieve tekst voor zoekmachine optimalisatie van afbeeldingen.

Link URL: Hiermee kunt u aangegeven of uw afbeelding moet linken naar een pagina of de originele afbeelding. Wilt u uw afbeelding invoegen zonder het ergens naartoe linkt, kies dan voor de button ‘Geen’.

Uitlijning: U kunt kiezen hoe de afbeelding wordt uitgelijnd. Selecteer ‘Links’ om de afbeelding links uit te lijnen, rechts van de afbeelding kan tekst komen te staan, mits daar voldoende ruimte voor is. Wilt u dat er geen tekst om uw afbeelding heen wordt getoond, kies dan voor ‘Geen’. Uw afbeelding komt op een lege regel te staan en niet worden omringt door tekst.

Afmeting: Kies de gewenste afmeting van uw afbeelding.

• Heeft u uw afbeelding op de juiste afmeting geupload, kieze dan voor ‘volledige grootte’.
  • Is uw afbeelding groter dan het tekstvlak van de pagina, kies dan voor de optie ‘groot’. Uw afbeelding wordt automatisch aangepast aan de maximale grootte van uw tekstvlak.
  • Kies voor ‘gemiddeld’ wanneer de afbeelding de helft van het tekstvlak moet beslaan.
  • Uw afbeelding als kleine afbeelding plaatsen, kies dan voor ‘Thumbnail’.

Afbeelding invoeren in bericht: Kies tenslotte voor de optie ‘Invoegen in bericht’. Het pop-up venster verdwijnt en de geselecteerde afbeelding is ingevoegd in de tekst.

[Tip] Afbeelding al vaker gebruikt? Kies dan voor het tabblad Media bibliotheek wanneer het pop-up venster verschijnt. Alle eerder upgeloade bestanden zijn hier te vinden.

Laatste wijziging: 10 maart 2014.