Menu

Vakantiepark De Kuilart

WordPress website voor De Kuilart

Vakantiepark De Kuilart is gesitueerd in één van de mooiste watersportgebieden van Friesland. Gelegen nabij de Fluessen is dit bij uitstek een plek voor watersport en waterrecreatie. Het vakantiepark is van alle gemakken voorzien en daarom een gewild en aantrekkelijk vakantiepark.

Begin 2019 werd Pronamic gevraagd om mee te denken in de realisatie van een nieuwe website. Na diverse gesprekken, waarin alle eisen en wensen duidelijk werden, is een plan van aanpak uitgewerkt. Enkele aandachtspunten die in dit plan naar voren kwamen waren:

  • Aandacht voor content management, navigatiehiërarchie en marketing;
  • Flexibel platform voor de doorontwikkeling van meerdere concepten;
  • Volledige integratie van het reeds bestaande reserveringssysteem.

Wireframes en grafisch ontwerp

De wireframes zijn uitgewerkt aan de hand van een functionaliteitenlijst en een websitestructuur opgesteld door ons en De Kuilart. Binnen de wireframes zijn er meerdere pagina’s uitgewerkt. Hierdoor ontstond een duidelijke opbouw van de toekomstige website.

Grafisch ontwerp

Aan de hand van de wireframes is een uniek op maat gemaakt grafisch ontwerp uitgewerkt in de huisstijl van Vakantiepark De Kuilart. Lettertypes, kleuren en foto’s zijn overgenomen van de huisstijl en de ontwerper heeft hier een samenhangend geheel van gemaakt. Dit resulteert in een stijlbibliotheek die voor de hele website dient. Uiteraard, als onderdeel van het grafisch ontwerp is er ook een voorstel gedaan voor de mobiele weergave van de website.

Technische realisatie van de WordPress website

Het WordPress thema is ingericht voor een optimale gebruikerservaring. Alle aspecten zijn technisch uitgewerkt en beheerbaar gemaakt. Dit geeft de klant de vrijheid om de website naar eigen inzicht aan te passen. Bij oplevering zijn alle technische aspecten samengevoegd en geminimaliseerd voor een optimale laadtijd.

Nieuwe WordPress editor blokken

Diverse nieuwe content blokken zijn geïntroduceerd. Met deze blokken kan de klant eenvoudig pagina’s opbouwen met soortgelijke elementen in één stijl. De inhoud van deze blokken is per pagina variabel. Hierbij kun je denken aan tekstblokken, fotoalbums en grafische elementen.

Integratie reserveringssysteem

Vakantiepark De Kuilart gebruikt het reserveringssysteem van Holiday Media. Dit systeem zet alle online reserveringen door naar het administratiepakket van De Kuilart. Voor een optimale marketingstrategie zijn alle accommodaties aangemaakt binnen een WordPress maatwerk berichttype. Hierdoor is de klant vrij om de detailpagina optimaal in te richten voor marketingdoeleinden. Vervolgens zijn de accommodaties met een identificatienummer gekoppeld aan een Holiday Media reserveringsobject. Aan de hand van dit object en de keuzes van de klant laten de widgets van Holiday Media direct de prijs en beschikbaarheid zien. Vervolgens is het een kleine stap voor de klant om de reservering te voltooien.

Marketing en content waardemigratie

De opgebouwde SEO-waarde van de voorgaande website is zoveel mogelijk behouden. Een goede voorbereiding en een duidelijke websitestructuur dragen hieraan bij. Bestaande URL’s zijn zoveel mogelijk behouden of naar de nieuwe bestemmingspagina’s geredirect.

Pronamic én de klant zijn erg content met het resultaat. Nu gaan we verder, in samenspraak met diverse marketingspecialisten, met de doorontwikkeling van de website voor een nog beter resultaat.

Wil je ook met ons samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

WordPress website voor De Kuilart