Menu

Vaarschool Albatros

WordPress website Vaarschool Albatros

Vaarschool Albatros, de naam zegt het al, is een leerinstantie die cursussen aanbiedt voor het leren en behalen van vaarcertificaten. Alle leerstof voor onder andere het klein vaarbewijs 1 & 2 en het basiscertificaat marifonie is zelf ontwikkeld. Deze leermethoden van Vaarschool Albatros worden door hun cursisten erg gewaardeerd, dat blijkt ook uit de positieve recensies die ze in de afgelopen 25 jaar hebben verzameld. Een gemiddelde score van een 9.7!

Keuze- en ontwikkelfases

In een oriënterend gesprek te Hoorn werd de wens van de klant duidelijk. De bestaande website is na diverse jaren verouderd en moet volledig vernieuwd worden. Het ontwikkelproces hebben we in duidelijke fases opgedeeld. Binnen de eerste fase hebben we verschillende WordPress leermodules getest. LearnDash bleek de winnaar, een plugin met genoeg mogelijkheden om de bestaande cursussen in aan te bieden.

Na deze eerste keuzevorming deed zich de volgende fase voor, het opstellen van een wireframe. In goed overleg kreeg het wirefame snel vorm. Op basis van het wireframe is het grafisch ontwerp uitgewerkt. De belangrijkste pagina’s zijn visueel uitgewerkt en aan de klant gepresenteerd. Gelijktijdig aan dit proces is de klant van start gegaan met het migreren van de content naar een tijdelijke WordPress ontwikkelomgeving. Na het akkoord op het grafisch ontwerp zijn wij aan de slag gegaan met de technische realisatie. Als laatste werd de website uitvoerig getest en daaropvolgend gelanceerd.

LearnDash leeromgeving en extensies

LearnDash is een ‘Learning Management Systeem’. De plugin faciliteert een volledig scala aan opties om leermodules in WordPress op te stellen. Deze leermodules zijn op te bouwen uit hoofdstukken en lessen. Na het doorlopen van een les biedt de plugin de mogelijkheid om de kennis van de cursist te toetsen.

LearnDash extensies

Met het inzetten van WooCommerce en de Pronamic Pay plugin zijn de lessen tegen betaling aan te bieden. De klant doet een bestelling met behulp van het WooCommerce betaalproces en krijgt na het succesvol afronden van de bestelling direct toegang tot de betreffende leermodule. De bezoeker kan via zijn account eenvoudig al zijn leermodules beheren en zijn voortgang bijhouden.

Tevreden klant

Vaarschool Albatros is erg tevreden met het behaalde resultaat. Er staat een volledig vernieuwde website die voldoet aan de hedendaagse standaarden.

Ook interesse in het realiseren van een leeromgeving binnen WordPress? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag.WordPress website Vaarschool Albatros