Menu

Spirit Jeugd & Opvoedhulp

Dan nog liever de lucht in! Het gezegde van Jan Carel Josephus van Speijk blijkt in 2015 nog steeds verrassend actueel.

Hoewel we het ons nu bijna niet meer kunnen voorstellen, waren wij in 1831 in oorlog met België. In deze Belgische opstand werd J.C.P. Van Speijk onze nationale volksheld. Toen zijn schip geen kant meer op kon blies hij zichzelf heldhaftig op met de inmiddels beroemde uitspraak ‘Dan liever de lucht in’.

Toen Van Speijk deze uitspraak deed, had hij vast niet geweten dat deze uitspraak in 2015 wederom actueel zou zijn. En dan ook nog voor een organisatie waar hij zich letterlijk en figuurlijk thuis bij voelde. Van Speijk was namelijk wees en is opgegroeid in het bekende Burgerweeshuis te Amsterdam. Deze organisatie heeft in de loop der jaren niet stil gezeten. Tegenwoordig heet de organisatie Spirit en heeft als doelstelling het veilig en gezond laten opgroeien van jongens en meisjes van 0 t/m 23 in Amsterdam en omgeving.

Om dit doel te bereiken is een goede online communicatie belangrijk. In fijne samenwerking met team Communicatie Spirit, Studio Black en Webguidance, kreeg Pronamic de opdracht om een nieuwe website te realiseren voor Spirit. Spirit wilde een website ontwikkelen waarbij de vraag, het probleem en de wens van de bezoeker centraal staat. Geen zendgericht aanbod en prominente nieuwsberichten. Geen afstandelijke, zakelijke informatie over programma’s. Maar verhalen, met een beknopte uitleg van de hulp. En ruimte voor interactie.

Het resultaat is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijk WordPress website geworden. Een website met een duidelijke focus op de doelgroep en een website waarbij de bezoeker snel de juiste informatie kan vinden. Zowel via de navigatie, het zoekvenster als via de diverse filteropties. Gebruiksvriendelijkheid stond tijdens de realisatie van de website op één. Overzichtsinformatie is daarom vaak gevisualiseerd met behulp van afbeeldingen en teksten worden verdeeld in subpagina’s met wanneer gewenst een eigen visuele uitstraling. Uiteraard is alles zo ontwikkeld dat ook de mobiele bezoeker prima door de website kan navigeren. Een fijne site die sinds oktober de lucht is ingegaan.

Wil jij het voorbeeld van onze volksheld volgen en ga jij ook graag de lucht in? Wij helpen je graag bij de online livegang van je website. Neem vrijblijvend contact met ons op.