Menu

Nelf Paints

WordPress website voor Nelf Lakfabrieken

Nelf staat voor kwalitatief hoogwaardige verf en staat goed bekend in de professionele sector. Ondertussen, met meer dan 100 jaar ervaring, behoren ze tot één van de grootste verfleveranciers van Nederland. Samen met Pronamic werd er in de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuwe website. Het harde werken heeft geloond en het resultaat mag er zijn.

De klant kwam met een zeer duidelijke lijst van eisen en wensen verwerkt in een functioneel document en wireframe. Op basis van deze input zijn wij gestart met het uitwerken van het grafische ontwerp. Voor diverse pagina’s, zowel desktop als mobiel, zijn gedetailleerde ontwerpen uitgewerkt. In goed overleg met de klant kwamen we al snel tot een akkoord op het ontwerp, dit mede door de goede voorbereiding van de klant.

WordPress thema op maat

Met het afronden van het ontwerp is de technische realisatie van start gegaan. Hierbij ontwikkelen wij het WordPress thema volledig op maat en naar wens van de klant.

WordPress berichttypen

WordPress kent standaard twee berichttypen, dit zijn berichten en pagina’s. Met een maatwerk berichttype, in het Engels genaamd ‘post type’, kun je zelf berichttypen introduceren. Voor de website van Nelf zijn de volgende berichttypen gebruikt:

  • Producten
  • Datasheets
  • Verkooppunten
  • Testimonials

Voordeel van deze berichttypen is dat WordPress hier automatisch een archief- en detailpagina voor faciliteert op een eigen URL. Deze URL’s zijn zelf in te stellen en dus ook optimaal in te richten voor een SEO-strategie. Ook in het beheersysteem zijn deze berichttypen afzonderlijk van elkaar gesitueerd, erg overzichtelijk voor de uiteindelijke beheerder.

Verkooppunten in Google Maps

De verkooppunten zijn uitgewerkt met behulp van de Google Places Search Box. De verkooppunten worden door Nelf binnen WordPress gepubliceerd en worden vervolgens automatisch op de kaart gezet. De klant voert op de website zijn woonplaats in en de JavaScript API van Google toont vervolgens de verkooppunten in een straal van 30 kilometer.

Productfilter

Nelf kent een grote diversiteit in producten. Elk product is ontwikkeld voor een specifieke toepassing, verwerking of ondergrond. De producten zijn daarom binnen de website in diverse categorieën/taxonomieën onderverdeeld. Deze onderverdeling komt terug binnen de website. De bezoeker kan hiermee gericht zoeken naar het product die voor zijn/haar situatie van toepassing is.

Trots zijn we op de fijne samenwerking met Nelf en het onderlinge resultaat. Een volledig WordPress maatwerktraject gebaseerd op de wensen van de klant en de expertise van Pronamic.

WordPress website voor Nelf Lakfabrieken

Volgende project