Menu

Lentis

Lentis is een organisatie voor o.a. geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg in Groningen, Friesland en Drenthe. Jaarlijks worden ruim 25.000 cliënten op 100 locaties geholpen. Lentis werkt dichtbij en oplossingsgericht en wil ook online antwoord geven op veelvoorkomende vragen van cliënten en verwijzers.

Bij Lentis werken 4.300 medewerkers. Geen kleine organisatie dus met heel uiteenlopende dienstverlening. De realisatie van een website voor een dergelijke organisatie is een flinke klus. Niet alleen vanuit het oogpunt van de techniek maar ook vanuit gebruiksvriendelijkheid. Hoe zorg ik ervoor dat alle informatie van zo’n grote organisatie eenvoudig en begrijpelijk op een website komt?

In de oude situatie konden cliënten de voor hen interessante informatie niet goed vinden. Zodoende heeft Lentis besloten voor een dappere koerswijziging: denken vanuit de vraag van de bezoeker of cliënt, keuzes maken en flink snoeien in pagina’s en informatie. Dit vergde een sterk staaltje klantgericht denken. In samenwerking met cliënten, Concept7, Pronamic en Lentis is een klantvriendelijk eindresultaat behaald. Een overzichtelijke website, met echte mensen en echte verhalen, waar (de) informatie helder wordt weergegeven en eenvoudig te bereiken is. Met daarbij een extra compliment voor de fotograaf. De website beschikt over authentieke foto’s die passen binnen de context en versterkend werken.

Pronamic is verantwoordelijk voor het WordPress onderdeel van de website. Gekozen is voor een multisite constructie zodat de websites lentis.nl, dignis.nl en jonx.nl eenvoudig zijn te beheren. De sector waarin Lentis opereert is een sector die volop in beweging is. Pronamic heeft daarom extra aandacht besteed aan het opzetten van een flexibele en schaalbare oplossing. De zelftest, zelfhulp en psycho-educatie zijn eenvoudig aan te vullen en aan te passen. eHealth-interventies kunnen in de toekomst gekoppeld worden en veel is te beheren door Lentis zelf. Niet alleen content, menu en headers maar ook de informatie die zich in de rechterkolom bevindt in de vorm van widgets, logo’s of gerelateerde artikelen. Daarbij werken we met verbindingen waarbij psychische problemen gemakkelijk gekoppeld zijn aan gerelateerde behandelingen en ervaringsverhalen. Na oplevering van de sites is de samenwerking voortgezet. Lentis, Concept7 en Pronamic gaan met cliënten aan de slag met continu verbeteren.

Ook op zoek naar een flexibele en schaalbare WordPress oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op.