Menu

KiesUwCursus

De cursusvergelijker voor juristen

WordPress website KiesUwCursus thumbnail

KiesUwCursus.nl is een cursusvergelijker voor juristen. De website bevat meer dan duizend juridische opleidingen en cursussen. Dankzij de interne zoekmachine en geavanceerde filterfuncties kunnen bezoekers snel de best passende cursussen inzichtelijk krijgen.

De oude website voldeed niet aan de hedendaagse standaard. De website was traag en niet SEO-vriendelijk. Pronamic heeft de opdracht gekregen om een compleet nieuwe website te ontwikkelen die snel, gebruiksvriendelijk en SEO-vriendelijk moet zijn. De website bestaat uit een overzicht van cursussen, weblog, reviews, favorieten en een advertentiesysteem. Onder de motorkap gebruiken we een aantal interessante technieken om de website nog beter te maken.

SEO-vriendelijke filter URL’s

Een belangrijke reden voor een restyle vanKiesUwCursus.nl is een meer SEO-vriendelijke website. We hebben een geavanceerd filtersysteem ontwikkeld waarbij een enkele filter of combinaties van filters gebruikt kunnen worden als landingspagina. Zo kan er worden gefilterd op een rechtsgebied i.c.m. een locatie. Deze filtercombinatie kan vervolgens als landingspagina ingericht worden en heeft een nette URL. Bijvoorbeeld /arbeidsrecht/amsterdam/. Zo zijn er verschillende combinaties mogelijk om zo met longtail zoekwoorden hoog in de zoekmachines te scoren.

Elasticsearch

De zoekfunctie is een belangrijk onderdeel om snel passende curussen te vinden. Op dit moment staan er zo’n duizend cursussen op de website. Dit aantal zal echter groeien. De standaard WordPress zoekfunctie is dan niet voldoende. Bij zoveel data zal het langer duren voordat WordPress de resultaten heeft gevonden. Daarnaast is de standaard WordPress zoekfunctie vrij beperkt in de manier waarop gezocht wordt. Dat is de reden waarom we Elasticsearch gebruiken.

Met Elaticsearch kun je razendsnel in data zoeken en dat gebeurt ook nog eens op een slimme manier. We maken hierbij gebruik van ElasticPress i.c.m. de Amazon Elasticsearch Service.

Podio

KiesUwCursus maakt gebruik van Podio. Podio is een platform voor relatiebeheer en projectmanagement. Door eigen werkruimtes aan te maken kan je helemaal zelf bepalen hoe je je projecten, teams en werkstromen indeelt. Alle data, vanuit de Gravity Forms formulier inzendingen, wordt automatisch doorgestuurd naar Podio. Deze data kan vervolgens voor allerlei doeleinden worden gebruikt.

Externe datafeeds

Een groot deel van de cursussen wordt automatisch opgehaald van de cursusaanbieders. De cursussen worden dagelijks gesynchroniseerd zodat de cursusdata up-to-date blijft. Het systeem is zo flexibel ingericht dat het eenvoudig is om nieuwe cursusaanbieders toe te voegen.

Doorontwikkeling

De website wordt constant doorontwikkeld om de bezoeker een optimale gebruikservaring te geven. Bij KiesUwCursus.nl is het aanbod gericht op juridische cursussen. Er zijn plannen om dit uit te breiden en ook websites voor andere vakgebieden te lanceren. Ook een SEO-vriendelijke website? Neem contact met ons op.

WordPress website KiesUwCursus screenshot