Menu

GO FAIR

A bottom-up international approach

In 2016 werd het artikel “FAIR Guiding Principles for scientific data management and stewardship” in Scientific Data gepubliceerd. Hierin geven de auteurs richtlijnen ter verbetering van de vindbaarheid, toegankelijkheid, interoperabiliteit en hergebruik op het gebied van data management. Het GO FAIR-initiatief draagt bij aan dit initiatief.

Wij zijn gevraagd om de website te ontwikkelen. In korte tijd hebben we het design en ontwikkelproces afgerond. Het grote voordeel van WordPress is dat we snel een basis omgeving klaar kunnen zetten. Bij dit project hebben we gekozen voor een early release aanpak. De opdrachtgever kon daardoor direct aan de slag met het invoeren van content. Ondertussen werden er door ons periodiek updates uitgevoerd.

De GO FAIR website geeft informatie over FAIR en het GO FAIR initiatief. Daarnaast wordt er door de redactie regelmatig nieuws en aankomende evenementen geplaatst. De website is responsive, zoekmachinevriendelijk en voldoet uiteraard aan de laatste veiligheidsstandaarden.