Menu

Betalingen verwerken met WPForms

WPForms is een populaire WordPress plugin voor het maken en beheren van formulieren. Met een gebruiksvriendelijke interface geeft het de gebruiker de mogelijkheid om zelf eenvoudig formulieren op te bouwen. Inmiddels heeft de gratis versie van de plugin, sinds de lancering in 2016 al meer dan 2 miljoen gebruikers.

Enkele functies van WPForms

  • De formulieren zijn ‘responsive’ en daarmee geschikt voor weergave op mobiele apparaten;
  • Gebruik conditionele logica voor interactieve formulieren en velden;
  • Beheer en verstuur automatisch e-mailnotificaties;
  • Diverse add-ons beschikbaar voor het inzetten van marketingapplicaties als MailChimp en Campaign Monitor;
  • Spamfilter.

Betaal- en donatieformulieren

Met WPForms is het ook mogelijk om betaalformulieren op te maken. Zo kun je eenvoudig een donatieformulier of bestelformulier creëren.

De plugin wordt ook binnen de Nederlandse WordPress community gebruikt. Een nadeel van WPForms, ontwikkeld in Amerika, is dat het nog geen opties kent om een koppeling te leggen met Nederlandse betaalproviders. Hetzelfde is van toepassing voor een breder publiek en de Europese betaalproviders.

WPForms en Pronamic Pay

Onze Pronamic Pay plugin, waarmee we veel WordPress plugins koppelen aan de Nederlandse en Europese betaalmarkt, ondersteund WPForms momenteel nog niet.

Wil jij graag de Nederlandse- en Europese betaalopties voor WPForms gaan gebruiken? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We houden je dan op de hoogte als we van plan zijn om deze ondersteuning toe te voegen.

Inschrijven Pronamic Pay

  • Met welke plugin wil je deze combineren?

Alternatief op WPForms

Uiteraard zijn er meer WordPress plugins beschikbaar waarmee je formulieren binnen je website kunt maken. Enkele goede alternatieven zijn:

Voordeel is dat bovenstaande plugins al wel vanuit de Pronamic Pay worden ondersteund. Een betaal- of donatieformulier is met deze plugins dus reeds te realiseren.