Menu

Betalingen met Contact Form 7

Met meer dan vijf miljoen downloads is Contact Form 7 een van de meest gebruikte plugins voor WordPress. De gebruiksvriendelijke interface voor het maken van de formulieren en het feit dat de plugin gratis te downloaden is, zorgt ervoor dat de plugin ontzettend populair is.

Snel en eenvoudig formulieren aanmaken

Contact Form 7 is een van de eerste plugins waarmee het mogelijk was om een formulier aan een website toe te voegen. Aan de hand van het eenvoudige uiterlijk van de plugin kan gemakkelijk een aanmeldingsformulier aangemaakt worden of bijvoorbeeld een vragenlijst gepubliceerd worden. Door simpelweg de gewenste velden aan te klikken, kan al heel snel een formulier opgebouwd worden. Met behulp van een shortcode kan het formulier vervolgens aan een bericht of pagina toegevoegd worden.

Betalingen ontvangen met Contact Form 7

Oorspronkelijk is Contact Form 7 niet ontwikkeld om betalingsformulieren mee aan te maken. De plugin beschikt dan ook niet over product velden, die bij bijvoorbeeld Gravity Forms wél aanwezig zijn. Om toch betalingen te kunnen ontvangen is een extra plugin nodig. Een voorbeeld van zo’n plugin is de PayPal & Stripe add-on, welke gratis te downloaden is in de repository van WordPress. Door de ondersteuning voor Stripe is het mogelijk om betalingen te verrichten met onder andere iDEAL en Bancontact. De betaalde ‘Pro’ versie biedt zelfs ondersteuning voor terugkerende betalingen.

Pronamic Pay voor Contact Form 7

Met behulp van onze Pronamic Pay plugin zouden we betalingen via Contact Form 7 ook mogelijk kunnen gaan maken. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen voor een mogelijke integratie van Pronamic Pay en Contact Form 7, dan kun je hieronder je e-mailadres invoeren.

Inschrijven Pronamic Pay

Alternatieven voor Contact Form 7

Pronamic Pay biedt wel ondersteuning voor een aantal andere formulieren plugins, die een goed alternatief kunnen zijn voor Contact Form 7. Denk hierbij aan Gravity FormsFormidable Forms of WP Forms. Gravity Forms is een veel gekozen plugin, mede door de vele extensies die beschikbaar zijn.

Benieuwd naar andere mogelijkheden voor het ontvangen van betalingen? Bekijk hier een overzicht van de plugins die door Pronamic Pay ondersteunt worden.