Menu

Verbeterde integratie met Visma EasyCruit voor WordPress

Leo 20 februari 2023

Veel organisaties zijn op zoek naar personeel die vaak moeilijk te vinden is. Oorzaak hiervan is dat de werkloosheid in Nederland in jaren niet zo laag is geweest. Zogenaamde ‘werken bij’ websites schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Veel Human Resource afdelingen maken gebruik van recruitmentsoftware zoals EasyCruit. Pronamic verbetert de synchronisatie met de 2.0 versie van Pronamic Visma EasyCruit plugin. Zodat deze o.a. beter integreert met de blok-editor van WordPress. In dit bericht beschrijven we de belangrijkste wijzigingen.

Ingebouwde berichttype voor vacatures

Vanaf versie 2.0 is een ‘Vacatures’ berichttype ingebouwd in de plugin, net als de bijhorende taxonomieën. Dit is de eenvoudigste manier om jouw vacatures op een website te publiceren! Bij de instellingen van de plugin kun je aangeven welk berichttype je wilt gebruiken voor je vacatures. Je kunt dus ook een eigen berichttype gebruiken.

Een ‘taxonomie’ is een ‘categorie’ type, waarmee je je vacatures kunt onderverdelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Locaties’ of ‘Werkgebieden’ of ‘Werkniveaus’. Veel van deze EasyCruit categorieën soorten kun je optioneel synchroniseren naar WordPress taxonomieën voor als je deze nodig hebt.

WordPress Visma EasyCruit: Ingebouwde Vacature berichttype

Integratie met Yoast SEO

Maak je gebruik van de plugin Yoast SEO, dan voegt de EasyCruit plugin nu de schema.org/JobPosting data toe aan de gestructureerde data opmaak van Yoast. Gestructureerde data via de Schema.org standaard zorgt er voor dat computers, zoals zoekmachines van Google en Bing, beter begrijpen waar een pagina/bericht over gaat. Zo kan Google bijvoorbeeld vacatures apart uitlichten en deze opnemen in haar Google Jobs zoekmachine.

Gutenberg blok voor EasyCruit vacature omschrijving

De plugin is nu voorzien van een Gutenberg blok voor de WordPress blok-editor. Hiermee kun je de beschrijving van een vacature nu plaatsen op iedere gewenste plek binnen een vacature. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheid om de tekst op de website te kunnen aanpassen. Daarna wordt deze tekst namelijk niet meer meegenomen in de synchronisatie met EasyCruit. Zo heb je altijd de teksten op je website die je wilt.

Update nu naar Pronamic Visma EasyCruit 2.0 plugin voor WordPress

Wil je gebruik maken van de beste integratie voor EasyCruit met WordPress. Schaf de plugin aan via pronamic.shop en start met het aanbieden van vacatures op jouw website vanuit de EasyCruit recruitmentsoftware! Heb je de plugin reeds aangeschaft, dan kan je de nieuwste versie downloaden in jouw Pronamic account.

Altijd op de hoogte blijven?