Menu

Betalen in andere valuta’s met behulp van Multicurrency

Erwin 22 oktober 2019

Steeds meer mensen kopen hun producten online en het komt steeds meer voor dat deze producten gekocht worden in een buitenlandse webshop. Het kan dan ook zomaar zijn dat jouw webshop internationale klanten heeft. Met behulp van Multicurrency kun je ervoor zorgen dat deze klanten producten kunnen afrekenen in de voor hen bekende valuta.

Als je internationale klanten hebt is het verstandig om een buitenlandse of internationale betaalmethode aan te bieden, bijvoorbeeld PayPal of creditcard. Doordat de internationale markt echter steeds verder groeit, is het aanbieden van meerdere betaalmethoden niet meer voldoende. Om het aantal verkopen in de webshop te verhogen, dien je je klanten de mogelijkheid te geven om af te rekenen in de eigen valuta. Dit geeft ze een gevoel van vertrouwen waardoor de kans groter is dat ze daadwerkelijk een bestelling plaatsen. Het kunnen afrekenen in meerdere valuta’s, dan bijvoorbeeld alleen de euro, noemen we Multicurrency.

Bekijk ook onze oplossing om PayPal te koppelen aan o.a. WooCommerce.

Hoe werkt Multicurrency?

Wanneer je een webshop hebt of als je op een andere manier betalingen mogelijk maakt op je website, dan worden deze betalingen waarschijnlijk gedaan in euro’s. Met behulp van Multicurrency kan je er voor zorgen dat deze betalingen ook in bijvoorbeeld ponden of dollars gedaan worden. Hiervoor kijkt de betalingsprovider naar de actuele wisselkoersen op het moment dat een betaling opgestart wordt door de klant. Deze wisselkoers wordt vastgehouden tot het moment dat de betaling verwerkt is. Doordat wisselkoersen continu veranderen, is het ontzettend lastig om vast te stellen welke wisselkoers toegepast moet worden op een betaling. Zodra de betaling verwerkt is, ontvang je in het dashboard van de betalingsprovider een overzicht met daarin het bedrag dat jij ontvangt in euro’s en het bedrag in de ‘vreemde’ valuta.

Het is het op dit moment alleen mogelijk om Multicurrency in te zetten als je Mollie gebruikt als betalingsprovider. Het kunnen aanbieden van meerdere valuta’s is opgenomen in de V2 API van Mollie. Momenteel worden er meer dan 25 verschillende valuta’s ondersteund. Bekijk de documentatie van Mollie voor een overzicht van de valuta’s en welke betaalmethode je per valuta kunt gebruiken.

Gebruik maken van meerdere valuta

Je kunt op twee manieren gebruik maken van Multicurrency op je website. Zo kun je klanten laten betalen in één vaste valuta, bijvoorbeeld in dollars. Dit kan meestal ingesteld worden binnen de algemene instellingen van de plugin die je gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een WordPress multisite constructie, kun je de valuta op de Engelse website instellen op ponden en voor de Nederlandse website kun je dan kiezen voor euro’s.

Naast het aanbieden van één vaste valuta, kun je de klant ook zelf laten kiezen in welke valuta hij wil afrekenen. De valuta stel je standaard in op bijvoorbeeld de euro en met behulp van een extra plugin geef je je klanten de optie om te betalingen in dollars of ponden te doen, aan de hand van een zogeheten ‘currency switcher’. Voorbeelden van plugins hiervoor zijn ‘Multi Currency Selector’ voor Gravity Forms en ‘Multi Currency for WooCommerce’ voor WooCommerce.

2 reacties

Altijd op de hoogte blijven?