Menu

Tweede WordPress Meetup Fryslân goed bezocht

Jan Lammert 22 februari 2017
WordPress Meetup Friesland

Pronamic is sponsor en organisator van WordPress Meetup Fryslân. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met WordPress en hier over leren. Als sponsor maken wij daarom graag dit evenement over WordPress in Friesland mede mogelijk.

Vond de allereerste meetup plaats in Drachten, deze keer was als locatie gekozen voor het Crystalic Business Center te Leeuwarden. Mooi centraal in Friesland en een fijne, goed gefaciliteerde omgeving.

Veilige WordPress website

Pieter Daalder was de eerste spreker en mocht de spits afbijten. Als Groninger vertelde hij in Friesland over hoe je je WordPress website veilig houdt. Een leuke en heldere talk waar volop aandacht voor was. Een gehackte website is de nachtmerrie van elke ontwikkelaar en met leuke voorbeelden wist hij de aanwezige toeschouwers te boeien. Daarnaast kwam hij ook met heldere en toepasbare tips. Zowel voor de gevorderde WordPress ontwikkelaar als de minder ervaren gebruiker. Voor iedereen zijn er wel verbeterpunten. Van het kiezen tot een goede gebruikersnaam en wachtwoord tot het weren van ongewenste bezoekers. Een interessant verhaal wat ook bleek uit de vragen achteraf. Deze waren er voldoende en leidde tot een interessante discussie.

WordPress en online marketing

Daarna was het de beurt aan Erwin Manten. Goede online marketing is tegenwoordig onmisbaar voor elke website en zijn verhaal was een mooie toevoeging op de avond. Hij startte met een uitleg over de strategie en ging daarna de diepte in door te vertellen over de instrumenten die je kunt gebruiken. Van Facebook tot Google Adwords, veel aspecten werden behandeld. Een mooi verhaal en op een bevlogen manier verteld.

Rond tienen was het tijd voor de borrel, een niet te vergeten en vooral gezellig onderdeel van de meetup. Dat ik niet de enige ben met deze mening blijkt wel uit het feit dat pas na elven de laatste bezoekers vertrokken. De organisatoren kijken terug op een goed bezochte en leerzame meetup. De volgende zal plaatsvinden op donderdag 18 mei en aanmelden is al mogelijk.

Afbeelding met dank aan Joost van Hillo

Altijd op de hoogte blijven?