Menu

Pronamic aanwezig op WordCamp Nederland

Jan Lammert 18 oktober 2016
Pronamic bezoekt WordCamp NL (c) Henk-Jan Winkeldermaat

Vanaf vrijdag vond WordCamp Nederland plaats. Een landelijke happening van 3 dagen waar WordPress centraal staat en waarbij 400 WordPress enthousiastelingen elkaar ontmoeten en inspireren. Uiteraard hoort Pronamic hier thuis en waren wij aanwezig op dit evenement.

Nieuwe locatie

WordCamp Nederland wordt al een aantal jaren georganiseerd. Pronamic bezoekt het evenement al geruime tijd en het is leuk om te zien dat het evenement elk jaar weer meer mensen trekt en dat er elk jaar weer nieuwe zaken worden bedacht en uitgeprobeerd. Dit jaar was bijvoorbeeld een opvallende wijziging de nieuwe locatie. Voor de eerste keer werd WordCamp Nederland gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Wat ons betreft een positieve wijziging. Goed bereikbaar en alles was ruimer opgezet. Dit was met name tijdens de pauzes te merken, omdat er sprake was van één grote ruimte kwam je sneller personen tegen en leerde je sneller nieuwe mensen kennen.

Talks

Naast de locatie en de bezoekers gaat het natuurlijk ook om de inhoud. Tijdens deze editie was er gekozen voor een gevarieerde mix van talks. Talks over techniek, content, marketing, bedrijfsvoering, je kon ze allemaal bezoeken. Daarbij was de trend dat talks steeds vaker in het Engels worden gehouden. Soms met een goede reden vanwege de Engelstalige gasten maar wel iets om over na te blijven denken. Het is tenslotte WordCamp Nederland. De talks waren boeiend en gelet de diversiteit aan onderwerpen en sprekers toont het aan dat WordPress blijft groeien. Zo bezocht ik onder andere een leuke talk over de combinatie van WordPress met Salesforce door Jeffrey Visser. Collegabedrijf Level Level had ook een enthousiaste talk over de realisatie van Autotaalglas. Tot slot wil ik ook nog graag de talk van Evert Semeijn benoemen. Met als titel ‘Hoe verleid ik het brein’ wist hij inhoudelijk een gedegen presentatie te geven over hoe neuromarketing werkt.

Bovenstaand in gedachte nemende kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat deze editie van WordCamp Nederland zeker geslaagd is. Ook via deze blog wil ik de sponsors maar ook de vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet. Zeker in de laatste weken voorafgaande het evenement weet ik dat sommige vrijwilligers bijna fulltime bezig waren met de organisatie van dit evenement. Zij verdienen hiervoor een enorm compliment!

Ik vond het een geslaagd evenement en kijk uit naar de volgende editie in 2017!

Leo op WordCamp Nederland

Afbeeldingen via Henk-Jan Winkelderm / Punkmedia

Altijd op de hoogte blijven?