Menu

5 automatische e-mails die je vandaag nog kunt gaan versturen

Leo 26 oktober 2016

Contact met je klanten is heel belangrijk voor jouw business. Hiervoor is e-mailmarketing één van de meest effectieve manieren. Uit onderzoek blijkt dat de ROI van e-mailmarketing vele malen hoger is dan bijvoorbeeld social media. In deze blog 5 e-mails die je automatisch naar jouw klanten kunt versturen.

1. De welkom e-mail

E-mails die direct na het inschrijven voor een nieuwsbrief worden verstuurd hebben een erg hoog openingsniveau. Hier moet je gebruik van maken! Een eerste indruk maak je maar één keer en een goede welkom e-mail is dus belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende inhoud:

  • Personaliseer je e-mail;
  • Biedt originele en kwalitatieve content;
  • Maak je e-mails visueel aantrekkelijk;
  • Zorg dat je e-mail mobielvriendelijk is;
  • Geef aan wat ze van komende nieuwsbrieven kunnen verwachten.

2. RSS nieuwsbrief

Schrijf je regelmatig inspirerende blogs op jouw website? Om deze extra onder de aandacht te brengen kan je ze automatisch laten versturen via RSS. Niet iedereen kijkt elke dag op Facebook of Twitter, wel kijkt zo goed als iedereen dagelijks in zijn mail.

3. Kortingscode op basis van een datum

Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen. Als eigenaar van een WordPress webshop kan je daar gebruik van maken. Als je bijvoorbeeld weet wanneer jouw klanten jarig zijn kan je ze een kortingscode sturen. Hiermee gebruik je van de verleidingstechniek ‘Wederkerigheid’ van Robert Cialdini, wederkerigheid. Doe iets voor een ander en de ontvanger voelt zich verplicht iets terug te doen.

4. Herinneringsmails

Verkoop je producten die na verloop van tijd verslijten of onderdelen daarvan, dan kan zijn herinneringsmails zeer interessant voor jou. Voor bijvoorbeeld elektrische tandenborstels moeten na enkele maanden de opzetborsteltjes worden vervangen. Stuur een reminder en je verhoogt de kans dat de ontvanger deze bij jou besteld.

5. Heractiveringsmail

Een kwalitatief goede lijst met ontvangers of actieve klanten leveren het meeste op. Je kunt daarom klanten die een langere tijd niets hebben gekocht een e-mail sturen om ze aan te moedigen iets te kopen. Verstuur een kortingscode of attendeer ze op een tijdelijk afgeprijsd product.

Iedere website of webshop heeft een eigen doelgroep en andere mogelijkheden. Kies voor iedere situatie de beste opties en activeer jouw e-mail marketing! Weet je niet waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee!

Altijd op de hoogte blijven?