Menu

WordPress koppeling met Stichting opvoeden.nl

Jan Lammert 31 augustus 2016
Logo Stichting Opvoeden.nl

Update december 2019: Stichting Opvoeden heeft een nieuwe API geïntroduceerd, deze update in hun software is vanaf april 2019 actief. Onze bestaande plugin ondersteund deze update niet.

Informatie afkomstig van Stichting Opvoeden.nl kan sinds kort eenvoudig getoond worden op een WordPress website. Dit is eenvoudig mogelijk met de plugin die Pronamic heeft ontwikkeld. In deze blog vertellen wij hier graag meer over.

Wie is Stichting Opvoeden.nl?

Stichting Opvoeden.nl is een organisatie die informatie aanbiedt over kinderen en jongeren. En dan met name de informatie die gaat over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Deze informatie is beschikbaar voor ouders, jongeren en kinderen. Het aanbieden van deze informatie is een publieke taak van de gemeentelijke overheid. Lokale overheden kunnen deze informatie gratis opvragen bij Stichting Opvoeden.nl.

Hoe werkt de WordPress plugin voor Stichting Opvoeden.nl?

De WordPress oplossing die Pronamic heeft ontwikkeld maakt het mogelijk om content te publiceren vanuit de contentdatabase van Stichting Opvoeden.nl naar een WordPress website.

Kiezen content doelgroep opvoeden.nl

Wanneer de contentset is gekozen kun je de content synchroniseren. Bij het onderdeel pagina’s worden dan de nieuwe pagina’s aangemaakt. Het mooi van deze WordPress oplossing is dat de content dagelijks wordt gesynchroniseerd. Vervolgens is dan zelf te bepalen waar de pagina’s in de menustructuur moeten komen te staan.

Pagina's van Stichting Opvoeden.nl

Wat zijn de kosten?

Wanneer je kiest voor deze WordPress oplossing dan moet je rekening houden met de volgende kosten:

  • Stichting Opvoeden.nl stelt alle informatie gratis beschikbaar. Er hoeft enkel een API-key te worden opgevraagd.
  • Licentie bij Pronamic voor het gebruik van de WordPress Stichting Opvoeden plugin. De kosten van deze plugin bedragen per jaar € 299,- excl. BTW.

Daarnaast is het handig dat je rekening houdt met de kosten voor de integratie van deze plugin door je WordPress webbouwer.

Aan de slag

Enthousiast? Om aan de slag te kunnen gaan met deze koppeling moet je een API-key aanvragen bij Stichting Opvoeden.nl. Dat kan via contact@stichtingopvoeden.nl of 088 11 80 200. Vervolgens kun je de plugin aanschaffen via de website van Pronamic. Daarna kan je WordPress leverancier aan de slag met de integratie van de plugin. Natuurlijk kan Pronamic je ook helpen met de integratie van de plugin of bij de realisatie van de website. Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Altijd op de hoogte blijven?