Menu

Goede afbeeldingen voor je website en social media

Leo 10 mei 2016
Goede stockfoto's van Pexels.com

Bij veel van onze nieuwsberichten voegen wij afbeeldingen toe. Website bezoekers zijn bijna allemaal visueel ingesteld en waarderen afbeeldingen bij berichten en pagina’s. Eén van de grote voordelen van het toevoegen van afbeeldingen is dat deze worden meegenomen op sociale media wanneer iemand deze deelt. In deze blog een paar tips hoe goede afbeeldingen te plaatsen bij je berichten.

Om een afbeelding toe te voegen heb je eigenlijk drie opties om voor een afbeelding te zorgen:

  • Afbeelding zoeken via Google
  • Stockfoto opzoeken (gratis of betaald)
  • Een eigen afbeelding maken

Afbeeldingen via Google

Afbeeldingen zoeken via Google is misschien wel de meest eenvoudige. Het levert alleen niet echt een ideale situatie op. De kans is namelijk groot dat je een afbeelding gebruikt waarop copyrights rusten. Je mag de afbeelding dus eigenlijk niet gebruiken.

Stockfoto’s gebruiken

Een tweede optie is het gebruiken van stockfoto’s. Er zijn vrij veel websites zoals istock.com en shutterstock.com waar je stockfoto’s kunt vinden. Als je deze foto’s koopt, ben je vrij om deze op jouw website te gebruiken. Er zijn ook meerdere websites waar je gratis stockfoto’s kunt downloaden. Dit zijn vaak rechtenvrije foto’s die je dus vrij kunt gebruiken.

5 gratis stockfoto’s websites

Eigen afbeeldingen gebruiken

Knab Infographic jaarverslag 2015De laatste optie die ik wil benoemen is het zelf maken van afbeeldingen. De meest eenvoudige manier om aan een unieke foto te komen is door er zelf één te maken. Tover je telefoon uit je broekzak tevoorschijn en je bent klaar om je eigen foto te maken. Wil je net als ik bij dit bericht heb gedaan een mooie tekst over je foto heen hebben? Daar zijn eenvoudige online tools voor zoals bijvoorbeeld Pablo.

Ben je wat handiger met een fotobewerking programma? Dan kan je je foto bewerken of je kunt bijvoorbeeld een infographic maken. Infographics zijn afbeeldingen waarbij statistieken zijn samengevat is een creatieve en overzichtelijke afbeelding. Afgelopen januari deed KNAB dit bijvoorbeeld met haar jaarcijfers van 2015.

Heb jij tips of opmerkingen? Plaats ze hieronder in de reacties.

Altijd op de hoogte blijven?