Menu

WordPress uitgelichte afbeelding labels aanpassen

Remco 19 januari 2016

Een uitgelichte afbeelding (in het Engels: featured image) is een afbeelding die in WordPress aan berichten gekoppeld kan worden. Dit zorgt er bij bepaalde thema’s voor dat deze afbeelding in het juiste formaat en positie bij berichten komt te staan op bijvoorbeeld archieven, categorieën en andere blogpagina’s.

Een uitgelichte afbeelding kan ingesteld worden tijdens het bewerken van een WordPress bericht. Vaak staat in de rechterbalk een metabox met de titel “Uitgelichte afbeelding” waarin deze ingesteld kan worden. Door op de link “Uitgelichte afbeelding instellen” te klikken kan via de media bibliotheek een afbeelding ingesteld worden.

WordPress uitgelichte afbeelding instellen

Sinds WordPress 4.3 is het mogelijk om de labels binnen deze metabox te wijzigen bij het registreren van custom post types. In onderstaand code voorbeeld is te zien hoe dit gerealiseerd kan worden.

Hiermee kan een thema of plugin die gebruik maken van custom post types nog gebruiksvriendelijker ingericht worden. Hieronder is het resultaat te zien van bovenstaand code fragment.

WordPress project afbeelding instellen

Meer informatie over deze nieuwe custom post type labels is te vinden in het “Additional labels for custom post types and custom taxonomies” bericht op de Make WordPress Core blog.

Altijd op de hoogte blijven?