Menu

Controle op BSN in WordPress

Jan Lammert 10 december 2015

Recent waren wij bezig met de realisatie van een WordPress website waar tijdens het bestelproces ook het BSN moest worden ingevuld door de klant. Dat het juiste BSN wordt ingevuld is belangrijk. Het proces bij de klant verloopt automatisch en een foutief BSN zorgt voor veel extra werk. Toch wil het invullen van een BSN weleens verkeerd gaan. Het bestaat tenslotte uit veel cijfers en niet iedereen kent zijn of haar BSN blindelings uit het hoofd. Lastig dus en aan Pronamic de opdracht om hier een passende oplossing voor te verzinnen.

BSN i.c.m. WordPress en Gravity Forms

Elfproef

De controle van het BSN is relatief eenvoudig en kan met behulp van de elfproef. Deze proef houdt in dat je het eerste cijfer vermenigvuldigd met factor 9, het tweede cijfer met factor 8, etc. Vervolgens moet je het totaal optellen en delen door 11. Wanneer dit getal overeen komt met een heel getal dan betreft het een correct BSN. Wellicht nooit geweten maar zo simpel kan het zijn.

Gravity Forms en controle op BSN

De controle van het BSN vindt plaats tijdens het invullen van een online bestelformulier. Formulieren implementeert Pronamic met behulp van Gravity Forms. Deze betaalde plugin is een gebruiksvriendelijke oplossing en biedt een tal van mogelijkheden.

Controle op BSN

Een mogelijkheid die Gravity Forms helaas niet biedt is een controle op het BSN. Pronamic heeft deze oplossing nu wel gerealiseerd en gegoten in een plugin. Door de Gravity Forms BSN Validation plugin te kopen en te installeren is het mogelijk om op eenvoudige wijze in een Gravity Forms formulier het veld BSN te controleren op juistheid.

BSN nummer beheer in Gravity Forms WordPress

Ook gebruik maken van deze oplossing? De kosten van de plugin bedragen €39,- per jaar (excl. btw) en is online via pronamic.shop te bestellen!

Altijd op de hoogte blijven?