Menu

Controle op IBAN in WordPress

Jan Lammert 27 november 2015

Tijdens de realisatie van een WordPress website kregen wij van een klant de vraag of wij ook tijdens het bestelproces een controle konden verrichten op de juistheid van het IBAN. Voor onze klant is het namelijk best lastig als niet het juiste IBAN wordt ingevuld vanwege de automatische incasso. Een foutief nummer zorgt dan voor een flinke hobbel in het verder geautomatiseerde proces. Voor Pronamic dus een leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan.

Controle op IBAN i.c.m. Gravity Forms WordPress

Modulo 97 proef

Vroeger kon een bankrekeningnummer worden gecontroleerd met behulp van de elfproef. Met de invoering van het IBAN is deze controle optie komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is nu de modulo 97 proef gekomen. Deze proef controleert het IBAN op een aantal variabelen en wordt de modulo 97 proef genoemd omdat tijdens de controle een deling met het getal 97 plaatsvindt.

Gravity Forms en controle op IBAN-nummer

Zoals eerder gezegd moest de controle van het IBAN plaatsvinden tijdens het online bestelproces. Omdat het in dit geval gaat om maar 1 product met variaties en er een vrij grote hoeveelheid informatie wordt gevraagd, hebben we ervoor gekozen om het bestelproces in te richten met behulp van Gravity Forms. Dit is een plugin die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze formulieren te beheren. Het is een betaalde plugin maar gelet de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid zeker de investering waard.

Gravity Forms IBAN Validation

De oplossing die wij bieden is een uitbreiding op de huidige Gravity Forms oplossing. Door onze plugin te kopen en te gebruiken wordt het veld IBAN gevalideerd. Deze oplossing is eenvoudig en flexibel en voor de klant zeker van toegevoegde waarde. De plugin Gravity Forms IBAN Validation is online te bestellen en kost exclusief BTW €39,- per jaar.

Validatie IBAN nummer WordPress en Gravity Forms

Altijd op de hoogte blijven?