Menu

WordPress berichten terms sorteren

Remco 10 juni 2015

Voor het sorteren van WordPress terms zoals categorieën en tags zijn al verschillende WordPress plugins beschikbaar. De populairste plugin is waarschijnlijk de “Category Order and Taxonomy Terms Order” plugin. Deze plugin is actief op meer dan 100.000 WordPress installaties. Met deze plugin kun je eenvoudig de volgorde van de terms verslepen zodat de lijsten van al je terms op die volgorde worden getoond. Helaas is het effect van deze plugin alleen beperkt tot de WordPress get_terms() functie.

De “Category Order and Taxonomy Terms Order” plugin zorgt er helaas niet voor dat de terms bij een WordPress bericht/pagina ook op die volgorde worden getoond. Bij het gebruik van WordPress template functies zoals the_terms(), get_the_terms() en get_the_term_list() zullen de terms dus niet op de opgegeven volgorde getoond worden. Eventueel kan met de “Post Terms Order – per Post based” plugin wel de volgorde van terms per WordPress bericht/pagina opgegeven worden. In veel gevallen wil je echter één globale volgorde voor de terms hanteren.

Gelukkig kun je met een eenvoudige maatwerk functie en de “Category Order and Taxonomy Terms Order” plugin je WordPress bericht/pagina terms toch op de opgegeven volgorde tonen. Hieronder vind je de functie die wij hiervoor gebruiken.

Ik ben benieuwd hoe andere WordPress ontwikkelaars omgaan met de wens van WordPress gebruikers om de terms op een specifieke volgorde te tonen. Laat daarom gerust een reactie achter of volg ons op Twitter of Facebook.

Altijd op de hoogte blijven?