Menu

Eerste WordPress meetup Fryslân een feit

Jan Lammert 7 mei 2015

Op 23 april was het voor Fryslân een bijzondere dag. In Drachten werd de eerste WordPress meetup Fryslân gehouden. Voor de niet WordPress adepten onder ons, een meetup is een samenkomst van WordPress liefhebbers.

In Nederland worden al op diverse locaties meetups gehouden. Het noorden van Nederland was nog een witte vlek op de kaart. Met onze vrienden van Forsite Media wilden wij hier graag verandering in brengen. Vandaar dat de handen in een werden geslagen en de eerste WordPress meetup Fryslân werd georganiseerd.

Talk 1: Selling WordPress plugins

De avond werd georganiseerd in de Graancirkel te Drachten. Een mooie locatie met een fijne ambiance. Rond half acht werd er afgetrapt en iedereen welkom geheten. Het woord was al gauw aan de eerste spreker Barry Kooij. In WordPress land is Barry zeker geen onbekende en we waren ook erg blij dat hij op de 1ste meetup wilde spreken. Barry is werkzaam bij WooThemes maar je kunt hem ook kennen van de diverse plugins die hij heeft ontwikkeld zoals Related Posts for WordPress. Zijn talk ging daarom ook over het verkopen van plugins en wat daarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Een interessant en praktisch toepasbaar verhaal van iemand uit de praktijk. De verdienmodellen werden besproken, afhandeling van support en zelfs de administratieve plichten kwamen aan bod. Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk zijn presentatie online.

Talk 2: WordPress theming

Een heel verhaal en na het stellen van vragen was het tijd voor de pauze. Tijdens de pauze kon men nog de laatste zonnestralen oppikken vanaf het fraaie dakterras maar algauw was het tijd voor de tweede talk. Als tweede spreker was Jaime Martinez uitgenodigd. Deze enthousiaste WordPress developer is werkzaam bij Level Level en kan met veel enthousiasme vertellen over WordPress templating en wat er allemaal bij komt kijken. Een kundige presentatie waar veel ruimte was voor interactie en het stellen van vragen. Deze mogelijkheid werd volop benut wat leidde tot het op een prettige wijze uitwisselen van kennis en informatie. Een goede zaak want alleen zou maak je de community sterker.

Nadat de laatste vragen waren beantwoord werd de avond keurig volgens planning rond 21:30 afgesloten met bier en bitterballen. Een fijne avond die waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar een vervolg krijgt! Op de hoogte blijven? Meld je aan bij WordPress meetup Fryslân.

 

WordPress meetup Fryslan

 

Altijd op de hoogte blijven?