Menu

Orbis 2.0

Karel-Jan 10 april 2015
Orbis preview

We zijn momenteel bezig met een vernieuwde interface voor Orbis. Het kan zijn dat je de sneak preview al op Twitter bent tegengekomen. Zelf gebruiken we dit thema nu al een aantal weken voor ons eigen intranet en willen deze beta versie jullie niet onthouden. De beta versie is vanaf nu te downloaden op GitHub. In deze blog in het kort een overzicht van de optimalisaties.

Volledige restyle

De interface van Orbis is voor een groot deel vernieuwd. Alle optimalisaties zijn uitgevoerd met het oog op een gebruiksvriendelijker systeem. We hebben onder andere de navigatie aangepast en maken optimaal gebruik van de volledige breedte van de browser. Daarnaast hebben we nog veel andere kleine wijzigingen gedaan en heb je de mogelijkheid om Font Awesome iconen te gebruiken. Gebruik de iconen in je menu of voeg ze met een shortcode toe aan je pagina’s.

Orbis menu

Performance optimalisaties

Een intranet moet snel zijn. Met deze nieuwe release willen we de focus leggen op een snel systeem. We hebben al een groot aantal optimalisaties gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld het aantal queries kunnen verminderen en hebben we het aantal HTTP request tot een minimum kunnen beperken. We zijn nog steeds bezig om Orbis nog sneller te maken. Er is met name nog veel snelheid winst in de Orbis plugins te behalen.

Theme customization

Sinds WordPress 3.4 kunnen we gebruik maken van de Theme Customization API. Orbis maakt nu ook gebruik van deze functionaliteit. In de nieuwe versie van Orbis kan je eenvoudig de kleuren van het Orbis thema aanpassen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een logo up te loaden.

Orbis thema customization

Benieuwd naar de nieuwe interface?

Download de beta versie van Orbis nu op GitHub. Je kunt ook een demo van Orbis bekijken. Deze demo geeft je overigens geen toegang tot de WordPress backend en het is niet mogelijk om reacties te plaatsen.

3 reacties

  1. Gerhard Hoogterp

    Op een kale, nieuwe WP orbis geinstalleerd, in eerste instantie samen met de 1.2.1 vormgeving en dat draait op zich prima. Wel zie ik van de normale WordPress widgets bv. niets terug. Alleen nog de Orbis widgets.

    Alleen wanneer ik uit github deze 2.0beta vormgeving installeer krijg ik maar weinig anders dan wat ik al had. En het lijkt absoluut niet op de demo waar ook naar verwezen wordt.
    Ik zit me dus af te vragen of ik iets mis naast: installeer WP, Installeer Orbis Plugin, installeer gidhub zip file onder themes, selecteer orbisv2 theme. ?

  2. Die stappen zouden goed moeten zijn. Heb je toevallig de develop versie gedownload? Je moet namelijk de ‘Master’ branche hebben. Laat maar even weten, of dat het probleem oplost.

Altijd op de hoogte blijven?